A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az önkormányzati választásokra hajt az árnyékkormány


Kiszelly Zoltán szerint az árnyékkormány csupán egy kommunikációs termék, ami viszont alkalmas arra, hogy a DK-t nagyobbnak láttassa, mint amekkora. 

Bár a parlamentben, a Fővárosi Közgyűlésben és a közvélemény-kutatások szerint is a DK a legnagyobb párt, Gyurcsány Ferencék így akarják elkerülni, hogy csak egyek legyenek a többi formáció között, és nagyobbnak láttassák magukat, mint amekkorák – mondta Kiszelly Zoltán a Magyar Nemzet kérdésére válaszolva, hogy szerinte meddig tarthat ki Dobrev Klára valódi felhatalmazást nélkülöző, már-már groteszk árnyékkormánya. 

A Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója hangsúlyozta: mivel nincs mögötte tartalom, az árnyékkormány csupán egy kommunikációs termék, amelynek segítségével azonban annak tagjai, élükön Dobrev Klárával komolyabbnak, fajsúlyosabbnak tűnik. 

– Ezzel a kommunikációs termékkel lényegében egy színpadot ácsoltak Dobrev Klárának, aki így már nem csupán egy a huszonegy magyar EP-képviselő közül, hanem árnyék-miniszterelnök, akinek a szava ennélfogva nagyobb súllyal bír 

– mondta a politológus. 

Kiszelly Zoltán arra számít, hogy az árnyékkormánnyal párhuzamosan Gyurcsányék más, hasonló kommunikációs termékeket is bevetnek majd, mint amilyen például a DK tévéjének az elindítása volt. 

Bár több forgatókönyvet is lehetségesnek tart, Kiszelly Zoltán arra számít, hogy az árnyékkormány nyár végéig, legkésőbb őszig tarthat ki, utána Gyurcsány Ferencék ráfordulnak az önkormányzati választásra. 

Legfontosabb céljuk természetesen az lesz, hogy ők szerezzék meg a legtöbb mandátumot, Karácsony Gergelyt pedig eltávolítsák a főpolgármesteri székből. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések