A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Amerika és Izrael az "eddigi legjelentősebb közös hadgyakorlatát" indítja, hogy üzenjen Iránnak


Az Egyesült Államok és Izrael hétfőn megkezdte a szövetségesek eddigi legjelentősebb közös hadgyakorlatát, amelyet egy amerikai tisztviselő a szövetségesek eddigi legjelentősebb közös hadgyakorlatának nevezett, több ezer katona, egy tucat hajó és 142 repülőgép, köztük nukleáris képességű bombázók részvételével.


A péntekig tartó "Juniper Oak" gyakorlatok célja az amerikai és az izraeli hadsereg közötti integráció demonstrálása és elmélyítése - mondta az amerikai magas rangú védelmi tisztviselő -, és az iráni nukleáris programmal kapcsolatos növekvő feszültség idején zajlanak.

Bár a gyakorlatok valószínűleg felkeltik Teherán érdeklődését, az amerikai tisztviselő elmondta, hogy nem lesznek iráni célpontok makettjei, és hogy a gyakorlatok nem egy konkrét ellenfél köré összpontosulnak.

"Úgy gondolom, hogy a gyakorlat léptéke számos forgatókönyv szempontjából releváns, és Irán ebből levonhat bizonyos következtetéseket" - ismerte el a tisztviselő.

"Valójában leginkább arra szolgál, hogy megtapasztaljuk, hogy képesek vagyunk-e ilyen léptékű dolgokat végrehajtani az izraeliekkel a különböző fenyegetések egész sorával szemben".

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések