Hirdessen itt

A szerelem sötét verem – újra akcióban a romantikus csalók a Jászkunságban


Fogadjuk meg a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság tanácsait, hogy ne váljunk gátlástalan csalók áldozatává!


Egy magát katonának kiadó ismeretlen – miután a kiszemelt, egyedül élő áldozata bizalmába férkőzött – pénzt kért tőle. Gyanútlan áldozata bedőlt a trükknek, és utalt. Röviden így szólt az a néhány hónappal ezelőtti hír, mely akár most is aktuális lehet.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az elmúlt időszakban ismét megjelentek Jász-Nagykun–Szolnok vármegyében az úgynevezett „romantikus csalások”. A rendőrség beszámolója szerint az elkövetői módszer már jól ismert: a csalók a közösségi oldalon baráti beszélgetést kezdeményezve a sértett bizalmába férkőznek, majd kicsalják az áldozat pénzét.

– Kérjük, hogy az áldozattá válás elkerülése érdekében fogadjuk meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait – hívják fel a figyelmet a szakemberek.

De mit is tehetünk magunk védelmében?

– Mindig vegyük figyelembe, hogy nem tudhatjuk biztosan, hogy ki van a profil mögött! A közösségi oldalon ne írjuk ki családi állapotunkat! Legyünk nagyon óvatosak, hogy mennyi személyes információt osztunk meg magunkról. Gyanakodjunk, ha az új online ismerős nem szeretne személyes találkozót vagy tartózkodik attól, hogy telefonon vagy webkamerán keresztül beszéljünk. Akit nem ismerünk személyesen, annak ne küldjünk pénzt, ne adjunk ki információt anyagi helyzetünkről – szólnak a tanácsok.

Felhívják továbbá a figyelmet, hogy ne adjuk meg bankkártya vagy online banki adatainkat és ne küldjünk másolatot okmányainkról. Lehetőleg ne osszunk meg olyan információkat és ne küldjünk olyan fotókat magunkról, amivel később megzsarolhatnak. Mindig legyen gyanús, ha valaki arra kér minket, hogy ne beszéljünk másnak a kapcsolatról! Fontos, hogy ha személyesen találkozunk valakivel, mondjuk el a családunknak és a barátainknak, hová megyünk, tudjanak arról, hol tartózkodunk.

A fenti tanácsok megfogadásával nagy esélyünk nyílik arra, hogy tényleg az igazi szerelem, nem pedig egy gátlástalan csaló talál ránk...

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések