A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A második világháború óta ez az első alkalom, hogy csapatokat vezényelt Romániába az Egyesült Államok


A Krím-félsziget közelében gyakorlatoznak a katonák. 

Nem titkolt céllal vezényelt egy egész hadosztályt Romániába az Egyesült Államok: Washington a 101-es légi szállítású hadosztály katonáit küldte közvetlen a Krím-félsziget szomszédságába. Amerikai csapatok eddig csak Észak-Romániában tartózkodtak, azonban a 101-esekkel egészen közel gyakorlatoznak az ukrán határhoz. 

A New York Times szerint ez az első alkalom a második világháború óta, hogy Európába vezényelték a hadosztályt, akik most a kelet-román kikötőváros, Konstancától nem messze lévő Mihail Kogalniceanu légi támaszpontra kerültek. A 101-es hadosztály most hivatalosan az orosz-ukrán háború helyszínéhez, mint bármelyik másik, Európában lévő amerikai egység.

Az amerikai lap megjegyzi, az amerikai katonák otthonául szolgáló légitámaszpont mindössze hét percnyi rakétaútra van a Krím-félszigettől, melyet már kilencedik éve tart uralma alatt az orosz hadsereg. A hadosztályban négyezer katona szolgál, akiknek kivezénylését még tavaly februárban rendelték el. 

Hasznosnak tartom a kelet-európai katonákkal közös hadgyakorlatokat”

– mondta Joseph McGee vezérőrnagy.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések