A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A magyar női váltó ezüstérmes lett a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon


A Kónya Zsófia, Bácskai Sára Luca, Sziliczei-Német Rebeka, Jászapáti Petra összeállítású négyes a 3000 méteres távon végig a második helyen haladt a favorit és végül győztes hollandok mögött. 

A harmadik és negyedik helyen időről időre voltak változások az olasz és a lengyel csapat között, de az nem változott, hogy az első helyen a hollandok diktáltak öldöklő tempót, rájuk pedig szorosan tapadt a magyar csapat, amely így második lett.

A magyar női staféta 2019 óta először végzett dobogós helyen, akkor harmadik lett.

A mostani négyesből Sziliczei-Német Rebeka pályafutása során először nyert érmet kontinensviadalon.

Ma reggel olvastam Benedek Tibor idézetét, hogy azzal emelkedett ki a többiek közül, hogy mindig ő akarta jobban a győzelmet. Ma biztosan én akartam a legjobban. Minden egyes váltásnál csak erre gondoltam, Négy éve vártam erre a pillanatra”

- mondta az MTI-nek könnyeivel küzdve Sziliczei-Német, aki hozzátette, még bírta volna akkor is, ha tovább tart a verseny.

A vegyesváltóval olimpiai bronzérmes Kónya Zsófia azért elismerte, nagyon elfáradt a végére, egy ízben kicsit le is maradt az olimpiai bajnok Xandra Velzeboerről.

„Nekem volt is egy előzési lehetőségem, de annyira rázósnak ítéltem meg, hogy végül nem vállaltam be” – mesélte Bácskai Sára Luca, aki a négy évvel ezelőtti, legutóbb Eb-érmes női stafétának is tagja volt Jászapátival együtt.

A magyar küldöttség ezzel egy-egy ezüst- és bronzéremmel zárt a lengyelországi városban, mivel Jászapáti 1000 méteren harmadik lett.

Az 5000 méteres férfi váltóversenyt a papírformának megfelelően a holland kvartett nyerte.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések