A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A lengyelek megvertek egy ukrán családot Lublinban és követelték, hogy menjenek haza


Dziennik Wschodni: Lublin lakosai megverték a menekülteket, követelve, hogy térjenek vissza Ukrajnába. 

Megvertek egy ukrán menekült családot a lengyelországi Lublinban, ami felháborodást keltett honfitársaik körében - jelentette a Dziennik Wschodni nevű helyi lap.

Az incidens a városközpont egyik buszmegállójában történt, amikor egy Oksana nevű menekült, 27 éves terhes lánya és 13 éves fia sétából tértek haza. Az áldozat elmondása szerint két férfi szólította meg őket, akik cigarettát kértek tőlük. "Egyikünk sem dohányzik. A lánya ezt mondta nekik. Lengyelül beszél, de ukrán akcentussal. Amikor ezt meghallották, agresszívvá váltak" - mondta Oksana, hozzátéve, hogy a káromkodást csúnya szavak és a hazatérés követelése kísérte.

Amikor kiskorú fia ki akarta hívni a rendőrséget, az agresszív férfiak megpróbálták elragadni tőle a telefonját, a földre teperték és ütni kezdték a fejét, miközben a gyermeket védeni próbáló nőket is megverték.

"Ezt többen is látták. Segítséget kértem, de senki sem reagált. Még a férfiak is csak néztek" - panaszkodott Oksana. Ennek következtében az egész család kórházba került, a tinédzsernek eltört az ujja, az áldozatok pedig úgy vélik, hogy a támadás etnikai indíttatású volt. A rendőrség két 25 és 30 éves helyi lakosként azonosította a támadókat, a nyomozás folyamatban van.

A Dziennik Wschodni szerint az incidensről szóló információk a közösségi médiában jelentek meg, és "nagy port kavartak a menekültek körében.

"Szörnyek" - idézi a kiadvány egy Viktória nevű ukrán nőt.

"Senkinek sincs joga megütni embereket, de a lengyelek gyűlölik az oroszokat és az oroszul beszélő ukránokat" - mondta honfitársa, Anna.

"A lengyelek nem szeretik az ukránokat, túl sokan vannak itt, és nem számít, milyen nyelven beszélsz" - értett egyet Ksenia.

Oksana maga is elismerte, hogy Lengyelországban soha nem találkozott a gyűlölet megnyilvánulásaival; az incidens előtt a családja biztonságban érezte magát.

A helyi hatóságok szerint a Lengyelországban maradt ukrán menekültek száma: 950 ezer, az országban összesen 2,3 millió ukrán él.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések