A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Fülöp-szigetek elnöke nem reagál Zelenszkij hívására, pedig havonta többször próbálkozik


Kijev megpróbálta felvenni a kapcsolatot Ferdinand Marcos Fülöp-szigeteki elnökkel, hogy telefonbeszélgetést szervezzen közte és Volodimir Zelenszkij között, de június óta nem kaptak választ – közölte Denisz Mihajljuk, a helyi ukrán nagykövetség ügyvivője. 

Kértünk egy telefonbeszélgetést Zelenszkij és Marcos elnök között, de még nem kaptunk választ az elnöki hivataltól" - idézte őt az INQUIRER nevű lap.

A diplomata pontosította, hogy 2022 júniusa óta havonta kétszer próbálták felvenni a kapcsolatot Marcosszal a Fülöp-szigeteki külügyminisztériumon keresztül. Arra is utalt, hogy a helyi hatóságok az elnök belpolitikai elfoglaltságai miatt nem reagáltak Kijev megkeresésére.

Az elnökválasztási kampánya során Marcos azzal érvelt, hogy “nincs szükség arra, hogy a Fülöp-szigetek beavatkozzon az Oroszország és Ukrajna közötti konfliktusba”.

Oroszország február 24-én katonai műveletet indított Ukrajnában. Vlagyimir Putyin elnök úgy fogalmazott, hogy célja “azoknak az embereknek a védelme, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. Ennek érdekében – mondta – az ország demilitarizálását és denácifikálását tervezik.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések