A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A DK-s kerületek el kellett volna mondják, hogy milyen volumenü támogatásra van szükségük, de éppen nem akartak ráérni s most cirkuszolnak


DK-s vezetésű kerület is kapott kormányzati segítséget, a párt mégis perelné a kabinetet - írja a Magyar Nemzet

A Demokratikus Koalíció pert indít a kormány ellen, mert nem kaptak rezsitámogatást a kabinettől. Ugyanakkor a Niedermüller Péter DK-s polgármester vezette VII. kerület kapott központi hozzájárulást, mivel hajlandó volt egyeztetni. 

A Demokratikus Koalíció fővárosi polgármesterei pert indítanak, mert meglátásuk szerint Orbán Viktor politikai bosszúból megtagadta a kerüle­teik rezsitámogatását. Szaniszló Sándor, a DK fővárosi frakcióvezetője a Spirit FM műsorában úgy nyilatkozott: ha kell, Strasbourgig viszik az ügyet. 

A XVIII. kerület polgármestere szerint az lett volna elfogadható, ha egy jól látható számítási struktúra alapján osztották volna ki a kerületeknek azt, amit végül megkaptak.

Szaniszló Sándor elmondta, azt tervezik, hogy közérdekű adatigénylés keretében kérdezik meg Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy milyen módon döntötték el, kinek mi jár.

A Niedermüller Péter által vezetett VII. kerületnek megítélt támogatással kapcsolatosan is magyarázattal szolgált a DK fővárosi frakcióvezetője. Szaniszló Sándor a fent említett műsorában árulta el, hogy az Erzsébetvárost vezető DK-s politikust is tájékoztatták arról, hogy csak együtt tárgyalnak a Gyurcsány-párt polgármesterei a rezsitámogatásról. 

Niedermüller Péter azonban már úton volt az egyeztetésre, és úgy döntött, hogy nem fordul vissza, így  lezajlott az egyeztetés, és háromszázmillió forint kormányzati támogatást kapott a kerület.

Zsigmond Barna Pál, a Fidesz országgyűlési képviselője nyílt levelet írt Déri Tibornak, Újpest korábban momentumos, jelenleg független polgármesterének, aki szintén nem ment el a kormány által összehívott egyeztetésre, így a IV. kerület is elesett több száz millió forint támogatástól. Zsigmond Barna Pál levelében kifejtette: 

Megdöbbenve értesültem a hírről, miszerint Újpest a politikai taktikázásuk áldozataként legalább félmilliárd forintnyi állami rezsitámogatástól esett el, annak köszönhetően, hogy a baloldali vezetés nem ment el tárgyalni a kormánnyal. Felháborító, hogy önök Gyurcsány Ferenc pártjának nagypolitikai machinációi miatt nem voltak hajlandók ezeken a tárgyalásokon részt venni, miközben ezek a megbeszélések jelentették az alapját annak a kormányzati döntésnek, hogy melyik önkormányzat milyen volumenű segítségre szorul. Pártállástól függetlenül, aki elment és igazolta, hogy szüksége van segítségre, kapott. Az ön meghasonulása az újpestiek több száz millió forintjába került. Úgy gondolom, nevükben is írhatom, hogy önnek nem Gyurcsány Ferenc, hanem a kerületünk érdekeit kell szem előtt tartania

– írta nyílt levelében a képviselő. 

De ahogy mondani szokás: néma gyermeknek az anyja sem érti a szavát. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések