A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

94 amerikai állampolgárt vádol Irán a Forradalmi Gárda vezetőjének meggyilkolásával, köztük van Donald Trump is


Kilencvennégy amerikai állampolgárt vádolt meg az iráni ügyészség Kászem Szulejmáninak, a Forradalmi Gárda vezetőjének a meggyilkolásával, köztük Donald Trump volt amerikai elnököt is, írja az MTI Kászim Garib Abadira, az iráni igazságszolgáltatás helyettes vezetőjére hivatkozva. 

Kászem Szulejmánit, az iráni Forradalmi Gárda parancsnokát három évvel ezelőtt ölte meg az amerikai hadsereg. Az akciót Irán terrorcselekménynek minősítette, válaszul rakétákat lőtt ki az amerikai Ain al-Aszad légibázisra, most pedig jóvátételt követel. Az ügy három fő vádlottja Donald Trump mellett Mike Pompeo exkülügyminiszter és Kenneth Frank McKenzie, az amerikai hadsereg közel-keleti térségért felelős parancsnoka.

A megvádolt kilencvennégy amerikai állampolgár – és feltételezett bűntársaik más országokból, köztük Nagy-Britanniából és Németországból – Abadi szerint nem kerülhetik el a felelősségre vonást.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések