A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zelenszkij tanácsadója bejelentette: 10000 - 13000 katonát vesztettünk, az oroszok hétszer ennyit


Az ukrán fegyveres erők 10-13 ezer katonát vesztettek az Oroszország elleni háborúban - közölte Mihajlo Podoljak elnöki tanácsadó az egyik ukrán televíziós csatornának.


A megjegyzések az első halottakra vonatkozó becslésnek tűntek augusztus vége óta, amikor a fegyveres erők vezetője azt mondta, hogy közel 9000 katonát öltek meg.

"Hivatalos adataink vannak a vezérkartól, hivatalos adataink vannak a felső vezetéstől, és ezek (10 000 és 12 500-13 000 közötti) halottat jelentenek" - mondta Podoljak a Kanal 24 csatornának csütörtökön.

"Nyíltan beszélünk a halottak számáról" - mondta, hozzátéve, hogy több katona sebesült meg, mint amennyi meghalt.

A múlt hónapban Amerika legfőbb tábornoka úgy becsülte, hogy az orosz hadsereg több mint 100 ezer katonáját ölték meg és sebesítették meg Ukrajnában, és hozzátette, hogy a kijevi fegyveres erők "valószínűleg" hasonló mértékű veszteségeket szenvedtek.

A napokban pedig von der Leyen beszélt 100 000 ukrán katonáról, akik elhunytak.
 

Ennek ellenére dübörög az ukrán propaganda és szokásukhoz mérten hazudozva hülyítik a népet.

Zelenszkij tanácsadója, Olekszij Arestovics egy szerdai videóinterjúban elmondta, hogy az orosz halálos áldozatok száma körülbelül hétszerese az ukránnak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések