A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zelenszkij: 2023 döntő év lesz


A következő év döntő lesz az Oroszországgal fennálló konfliktusban – jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a hivatalos honlapján közzétett videoüzenetében. 

“Folytatjuk a védelmi és biztonsági erők felkészítését a jövő évig. Ez egy döntő év lesz. Értjük a téli kockázatokat, tudjuk, mit kell tennünk tavasszal, ami azt jelenti, hogy értjük, milyen eredményeket kell felmutatnia az egész védelmi és biztonsági ágazatnak” – hangsúlyozta.

Ezenkívül az ukrán elnök rámutatott a fegyveres erők feszült helyzetére az Artemovszki (Bahmut) és Kreminnai körzetekben.

Artemovszk a DNR Kijev által ellenőrzött részén, a nagyvárostól, Gorlovkától északra található, és fontos közlekedési csomópont a Donbasszban lévő ukrán csapatcsoport ellátása szempontjából. A városon közúti és vasúti hálózat halad keresztül. Heves harcok folynak a városért. Az ukrán biztonsági erők is rendszeresen lövik Kreminnát, és rendszeresen megpróbálják áttörni a terület védelmét.

Oroszország február 24. óta különleges katonai műveletet folytat Ukrajna demilitarizálására és denacionalizálására. Vlagyimir Putyin úgy jellemezte a célját, hogy “megvédi azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. A fegyveres erők feladata a Donbassz felszabadítása és Oroszország biztonságának garantálása.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések