Hirdessen itt

Zaharova: palotacsíny készülhet Kijevben


Victoria Nuland amerikai külügyminiszter-helyettes mostani kijevi megjelenése nem véletlen; lehetséges, hogy ismét “palotacsíny” készül – mondta Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő.


“Most Nuland asszony, az Egyesült Államok magas rangú államtitkára december 4-én Kijevbe látogatott. Normális, hogy egy amerikai felügyelő eljön Ukrajnába, hogy ellenőrizze a helyzetet, hogy megnézze, ég-e még a tűz, vagy hogy több tűzifát dobjon rá. Nos, természetesen a jelek szerint a tetthelyhez is vonzódnak” – mondta Zaharova a sajtótájékoztatón.

A szóvivő Nulandot Kijev számára “tragikus felfordulás előhírnökének” nevezte.

“Kijevi megjelenése a jelenlegi körülmények között, amikor a nyugati segélyek elosztása körüli nézeteltérések az ukrán vezető körökben elmérgesednek, bizonyára nem véletlen. Nem kizárt, hogy ismét palotacsíny vagy valamilyen személyi átrendeződés van kilátásban. Úgy gondolom, hogy a Zelenszkij-rezsimnek, amely többször is próbára tette Washington türelmét, van mit átgondolnia” – tette hozzá Zaharova.

Emlékeztetett arra, hogy Nuland személye az Euromajdanhoz kapcsolódik, amelyet a nemzetközi közösségnek úgy adtak be, mint az ukrajnai demokratikus folyamat jelei, de valójában egy pénzzel és a Nyugat által szervezett puccs volt.

“Mindenekelőtt természetesen az USA és az európai kontinens azon országai és politikai erői álltak az egész mögött, amelyek az USA-val összhangban cselekedtek. <…> Ezután Washington nyíltan beavatkozott Ukrajna belügyeibe, és egyszerűen kézzel irányította a tömegtüntetéseket” – magyarázta Zaharova.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések