A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Xhaka a pöcsét mutogatta, Akanji szerint a szerbek provokálták őket


A foci-vb-n a G csoport utolsó meccsén Svájc találkozott Szerbiával, és ugyan olyan politikai botrány nem lett, mint a 2018-as vb-n, ahol szintén egy csoportban volt a két csapat, de a svájci védő, Manuel Akanji szerint nem is volt egy sétagalopp a mérkőzés – írja a Goal.com. 

„Négy éve két albán/svájci játékos, Granit Xhaka és Xherdan Shaqiri az albán sas jelképét mutatta a kezével gólöröme közben, hogy ezzel hergelje a szerb ellenfeleket. A tett háttere világos: a svájci lakosság mintegy 5%-ához hasonlóan Xhaka és Shaqiri is koszovói származású. Az albán többség lakta Koszovó 2008-ban nyerte el függetlenségét Szerbiától, Szerbiában viszont sokan nem fogadják el ezt a függetlenedést” – ilyen előzményekkel kezdődött a tegnapi találkozó.

A mostani mérkőzés politikai botrányt nem hozott, őrült hajtás, öt gólt, valamint végül 3:2-es svájci továbbjutást a legjobb 16 közé igen. A mérkőzésen a vb-n eddigi legtöbb, összesen 11 sárga lapot osztott ki a játékvezető. Ebből már sejthető, hogy nemcsak az iram volt a nagy, de a játékosok sem kímélték egymást. Erről számolt be a Manchester City védője, Manuel Akanji is.

„A szerbek provokálni akartak minket. Már az első pillanattól kezdve mondtak pár dolgot, amik közül néhány később is előjött. Úgyhogy nagyon örülök, hogy nyerünk, ők meg mehetnek haza pihenni” – mondta Akanji.

A 11 lap közül hetet a szerbek kaptak, négyet pedig a svájciak szedtek össze. Akanji arról is mesélt, hogy próbálta csitítani a csapattársait. „A felezővonalnál álltam, előrerohantam, és próbáltam lenyugtatni a többieket. Azt mondtam nekik, hogy megyünk a legjobb 16 közé, nem szedhetünk össze buta sárga és piros lapokat. Ezektől csak gyengébbek leszünk. Nekik meg nincs semmi vesztenivalójuk” – mondta Akanji.

Ennek ellenére az albánokat sem kellett félteni, mivel Xhaka is tett a balhéért...

A férfiasságát mutogatta.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések