A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Véres elégtételt vettek, megkéseltek két embert a nekivadult fiatalok Keszthelyen


Barátnőiket ért vélt sérelem miatt vett véres elégtételt két fiatal férfi, majdnem tragédiába torkollott a bosszújuk. 

A 2021. június 4-én délután Keszthelyen történtek miatt indított büntetőperben csütörtökön délután hirdetett ítéletet a Zalaegerszegi Törvényszéken dr. Gergye Tamás bíró.

E szerint a most 25 éves H. Kevin Sándor kétrendbeli, társtettesként elkövetett testi sértés miatt 7 év, míg a négy évvel fiatalabb D. Patrikot ugyanazért a bűncselekményért, valamint kétrendbeli zaklatásért 7 év börtönre ítélték.

A vádiratba foglaltak szerint 2021. június 2-án a fiatal férfiak élettársaikkal sétáltak Keszthelyen a Helikon szállónál, amikor az épület felújításán dolgozó egyik munkás ráfütyült, lekiabált a nőknek. Partnereik ezt vették zokon, szóváltásba keveredtek a munkással, majd a társaság távozott. A két keszthelyi férfi ez után városszerte járkálva kiderítette, hol laknak az építkezésen dolgozó ózdi munkások, és június  4-én 17 óra tájt betoppantak a Kastély utcai szállás udvarára, hogy számon kérjék sérelmüket. Itt panaszt tettek a munkások vezetőjének, eközben többen köréjük gyűltek, feszültté vált a hangulat, a két fiatal kést rántott, mire a csoportosulás szétfutott. Ekkor lendült támadásba H. Kevin Sándor és D. Patrik. A lányoknak két nappal korábban odakiabáló férfi menekülés közben elesett, mire H. Kevin Sándor próbálta megkéselni és “gyere, öljük meg, szúrjuk meg!” kiáltással hívta oda társát, aki áldozatukat a bal combján megszúrta. Ekkor azonban távozásra kényszerültek, mert a munkások téglával dobálták meg őket. 

A sebesült férfi a vérzését nem tudta elállítani, ezért a sógorával autóba ült volna, hogy kórházba menjenek. A két támadó rövid idő múlva azonban visszatért, közben az összecsapás folytatáshoz a közelben parkoló ismerősük kocsijából farudat, kerékkulcsot vettek magukhoz. Ekkor a vérző rokonának segíteni akaró férfit H. Kevin Sándor a kerékkulccsal fejbe verte, D. Patrik pedig olyan erővel sújtott le a vállára, karjára, hogy a farúd hosszában eltört. A támadók megkéselték az ütéstől földre zuhant, majd előlük menekülő embert, akit több szúrás ért, a testén és a fején sérült meg. A nekivadult páros még székkel is fejbe akarta vágni, ám a közeledő szirénázó járművek hangjára elfutottak, aztán elszöktek a városból, másnap fogták el őket.

D. Patrikot azért is felelősségre vonták, mert a véres összecsapás előtt pár perccel a Kastély utcában belekötött egy testvérpárba, késsel fenyegette meg őket.

Frissítés: 

A megyei főügyészség több emberen, társtettesként elkövetett emberölés kísérletével vádolta meg a két férfit, és H. Kevin Sándorra 14 és fél év, D. Patrikra 15 év, fegyházban letöltendő szabadságvesztés kiszabására tett indítványt arra az esetre, ha a vádlottak az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismerik és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról. Mivel ezek a feltételek nem teljesültek, a bíróság lefolytatta a bizonyítási eljárást.

Az ítélet indoklásában dr. Gergye Tamás bíró kiemelte, lényegében a vádiratba foglaltakkal egyező tényállást állapított meg. Az ügyészségtől eltérően azonban nem látta bizonyítottnak, hogy az ölés szándékával ment a két férfi a Kastély utcába, ahol általuk is tudottan túlerővel kellett szembenézniük. Ennek kompenzálásra vittek magukkal kést. A szúrások sem voltak célzottak, bár súlyos, illetve közvetetten életveszélyes sérülést okoztak. Az emberölés szándékát cáfolta az is, hogy nem törekedtek kitartóan a megtámadottak életének kioltására, bár a szúrások után erre még lett volna módjuk. 

A büntetés kiszabásakor figyelemmel volt arra is, hogy D. Patrik beismerő vallomást tett, bocsánatot kért a két megtámadottól.

Az ítélet ellen az ügyész fellebbezett a vádindítványnak megfelelő súlyosabb minősítés megállapításáért, H. Kevin Sándor és védője elfogadta a döntést, míg D. Patrik és ügyvédje enyhítésért fellebbezett. 

A csütörtöki tárgyaláson dr. Gergye Tamás döntött a két elítélt másfél éve tartó letartóztatásnak megszüntetéséről is. E szerint a másodfokú jogerős döntés megszületéséig lakhelyelhagyási tilalom vonatkozik rájuk, és kéthetente jelentkezniük kell a rendőrségen.

Ez a határozat nem jogerős, mert fellebbezett ellene az ügyész, míg a vádlottak és védőik elfogadták.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések