A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Véres állatszemek: kiderült, honnan küldték az ukránoknak a csomagokat


Összesen harmincegy csomagot küldtek.  

Az ukrán diplomáciai képviseleteknek küldött gyanús vagy fenyegető csomagok feladója ugyanaz volt – egy németországi Tesla-kereskedés – állítja az ukrán külügyminiszter.

Dmytro Kuleba hozzátette, hogy 15 országban 31 ukrán nagykövetség és konzulátus kapta a csomagokat.

Elmondása szerint a csomagokat olyan postahivatalokból küldték, ahol nincs felügyelet, és a feladók gondoskodtak személyazonosságuk elrejtéséről. A biztonságot azután fokozták, hogy az első csomagot a múlt héten küldték el.

Ukrajna akkor azt közölte, hogy nyolc európai nagykövetségre küldtek állatszemeket tartalmazó véres csomagokat, de azóta több is érintett.

A szóban forgó Tesla-kereskedés a délnyugat-németországi Sindelfingen városában található.

A küldeményeket általában olyan postahivatalokból küldték, amelyek nem voltak felszerelve videómegfigyelő rendszerrel”

– írta Kuleba egy Facebook-bejegyzésben. „A bűnözők arra is ügyeltek, hogy ne hagyjanak DNS-nyomokat a csomagokon. Ez különösen a végrehajtás professzionális szintjét jelzi”.

Elmondása szerint hat csomagot Lengyelországba, ötöt Spanyolországba, négyet Olaszországba, egy-egy kettőt Portugáliába, Romániába, Magyarországra és a Cseh Köztársaságba, egyet-egyet pedig Ausztriába, a Vatikánba, Dániába, Kazahsztánba, Hollandiába, az Egyesült Államokba, Franciaországba és Horvátországba küldtek.

A legutóbbi támadások az elmúlt két napban történtek – tette hozzá.

Az incidensek Ukrajna madridi nagykövetségén egy héttel ezelőtt történt levélbomba-robbantást követték, amelyben megsebesült egy alkalmazott. Spanyolországban más helyszínekre küldött további bombákat hatástalanítottak.

„Nem emlékszem olyan esetre a történelemben, hogy egy ország ennyi nagykövetségét és konzulátusát ilyen rövid idő alatt ilyen tömeges támadások érjék” – mondta Kuleba. Hozzátette, hogy Ukrajna „ellenségei” nem fogják tudni megfélemlíteni, és Kijev továbbra is „a győzelemért fog dolgozni” az Oroszország elleni háborúban.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések