Hirdessen itt

Vége! Öngyilkos lett az Európai Unió - beleegyeztek az olaj árplafonba


Az Európai Unió beleegyezett, hogy 60 dolláros hordónkénti árplafont szabjon ki az Orosz Föderációból származó olajhordókra, miután Lengyelország beleegyezett. 

Lengyelország elfogadta, hogy az Európai Unió 60 dolláros (57 euró) hordónkénti árplafonról állapodott meg az orosz tengeri olajra.

Lengyelország, amely alacsonyabb árplafont szorgalmazott, most visszavonta az uniós javaslattal szembeni kifogását, és a megállapodás a következő napokban válik hivatalossá - közölte Andrzej Sados varsói uniós nagykövet újságírókkal.

Az EU Tanácsának cseh elnöksége hivatalosan is megerősítette, hogy az EU soros elnökei megállapodásra jutottak az Oroszországtól származó kőolaj árának felső határáról.

A Nyugat Ukrajna miatt szigorította az Oroszországgal szembeni szankciókat, ami Európában és az Egyesült Államokban felhajtotta az áram-, üzemanyag- és élelmiszerárakat. Vlagyimir Putyin orosz elnök azzal érvelt, hogy az olcsó és megbízható orosz energiaforrások versenyelőnyt jelentettek Európa számára, és az ezekből való részleges kivonulás már most is negatív hatással van a gazdaságra és a lakosságra. Az Egyesült Államok pedig azzal, hogy az EU-t az orosz energia és más erőforrások teljes elhagyására ösztönzi, Európa iparának öngyilkosságához vezet - mondta.

Az orosz elnök az orosz energiahordozók árának korlátozására vonatkozó nyugati elképzelést kommentálva kijelentette, hogy Oroszország nem szállít semmit külföldre, ha az ellentétes a saját érdekeivel.

Putyin korábban közölte:

 "az orosz energiára vonatkozó uniós árplafon bevezetéséről: A szerződés keretein kívül nem fogunk semmit sem szállítani. Nem fogunk semmit sem erőltetni. Nekünk pedig csak egy dolgunk marad - mint egy jól ismert orosz mesében: Fagy, fagy, farkasfark!

Fagy, fagy, farkasfark!"

Alekszandr Novak miniszterelnök-helyettes a maga részéről rámutatott, hogy Oroszország nem fog olajat szállítani olyan országoknak, amelyek árplafont állapítanának meg, sem hordónként 60 dolláron, sem más áron. Hozzátette, hogy az ilyen korlátozások beavatkozást jelentenek a piaci eszközökbe, Oroszország kész együttműködni azokkal a fogyasztókkal, akik hajlandóak piaci feltételek mellett dolgozni.

Az Orosz Föderáció többször kijelentette, hogy Oroszország minden olyan problémát meg fog oldani, amelyet a Nyugat állít elé.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések