A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vásárhelyi Mariska hadilábon áll az inflációs számokkal

A balliberális szociológus szerint egész Európában Magyarországon a legnagyobb a pénzromlás mértéke, holott több országban – köztük Litvániában is – rosszabb a helyzet. 

Vásárhelyi Mária Facebook-posztban osztja meg vásárlási élményét, egy boltban nyolc krumplit tett a zacskójába, de kettőt kivettek belőle mert csak egy kilót lehet venni. Közben panaszkodott az áruhiányra és arra, hogy ma már nálunk a legmagasabb az infláció egész Európában „és csak most jön az »ereszd el a hajam« – fogalmazott. Majd azt írja, hogy miközben máshol elindult lefelé az inflációs görbe, nálunk áprilisig megmaradnak az ársapkák és száguldanak az árak.

A baloldali szociológus csupán arról feledkezik meg, hogy egy dolog az érzés és más a tények. Az EU tagállamai közül Litvániában 0,4 százalékponttal nagyobb volt a pénzromlás (nálunk, 22,5, ott 22,9 százalék), és több Unión kívüli országban még rosszabb a helyzet: Ukrajna 26,5, Moldova 31,41, Törökország 84,39 százalék.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések