Hirdessen itt

Ukrán sajtó: vadászgépek szálltak fel Fehéroroszországban, az egész országban szólnak a légvédelmi szirénák


Légiveszély bejelentésével kezdődött december 25-én karácsony reggele az ukránok számára. Szirénák bömbölnek szerte az országban - írja a Kanal24. Egyes információk szerint robbanások voltak Kijevben. 

Az egész országban szólnak a légvédelmi szirénák:

Robbanások hallatszottak Kijevben

A helyiek hangos robbanásokról számoltak be Kijevben - összesen legalább négyről. A robbanásokat állítólag az ukrán főváros bal partján hallották.

A hírek szerint vadászgépek szálltak fel Fehéroroszországban - írja a Kanal24.

Felderítést hajtanak végre az oroszok 

Ukrán források szerint az oroszok a jövő hét elején nagyszabású csapást mérhetnek Ukrajnára. Ezt bizonyítja egy IL-76 A-50U nagy hatótávolságú felderítő repülőgép mai repülése egy MiG-31K-val párosítva.

"Céljuk a felderítés és a légvédelmi erőink és eszközeink tisztázása" - írják.

Egyébként a MiG-31-esek a Kinzhal hiperszonikus rakéta hordozójaként szolgálhatnak, amelyet az ukrán légvédelmi rendszerek nem tudnak elfogni.

Zelenszkij tanácsadója: Oroszország valószínűleg új, hatalmas támadásra készül

Oroszország valószínűleg új, hatalmas támadásra készül. Az ellenség rakétaereje azonban fokozatosan csökken, már csak néhány támadásra van rakétája - ezt Olekszij Aresztovics, az Ukrán Elnöki Hivatal tanácsadója jelentette ki a Kanal24 szerint. Elmondása szerint már minden figyelmeztetést továbbítottak.

Most Oroszország növelte a hordozórakéták számát a Fekete-tengeren - tette hozzá.

A tanácsadó ugyanakkor megjegyezte, hogy Oroszországban "csökken a rakéták száma": az utolsó előtti támadásban 70 rakéta, az utolsóban pedig 38 rakéta volt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések