A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Több gyanúsítottat is kihallgattak a Városháza-botrányban


A Városháza-gate még tavaly ősszel robbant ki.

Több gyanúsítottat is kihallgatott a Városháza-gate ügyben a napokban a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) – értesült a Magyar Nemzet. A lap azt követően kereste meg a rendőrséget, hogy Bajnai Gordon egy vasárnapi Facebook-bejegyzésében arról írt, rágalomhadjárat folyt ellene a Városháza-ügyben, majd  manipulációt, vágott hangfelvételt emlegetett.

Az ORFK kommunikációs osztályának tájékoztatása szerint 

három személyt befolyással üzérkedéssel gyanúsítottak meg az ügyben, akik szabadlábon védekeznek.

A Magyar Nemzetnek a gyanúsítottak kilétéről egyelőre nincs információja.

Mint ismert, a történtek előzménye, hogy a titokzatos Anonymus 2021 őszén több olyan hanganyagot hozott nyilvánosságra, amelyekből kiderült, hogy a rendkívül értékes Városháza épületegyüttest és a hozzá tartozó telket titokban el akarták adni. Az ingatlan kapcsán nem csak orosz, hanem olasz, amerikai és izraeli befektetőknél is házaltak.

A beszélgetések alapján az a kép rajzolódott ki, hogy a fővárosban az ingatlanértékesítésekre szakosodva egy jól behatárolható kör „jutalékos” rendszert működtetett, bizonyos személyekhez pedig kenőpénzek kerültek – idézték fel.

Karácsony Gergely tagadta, hogy el akarták adni a Városházát

A Magyar Nemzet szerint emlékezetes, hogy a Városháza-gate-ként elhíresült botrányt még az Index robbantotta ki. A lap tavaly novemberben írta meg, hogy a főváros el akarja adni a Budapest egyik szimbólumának számító Városházát. Az írásra reagálva Karácsony Gergely főpolgármester tagadta, hogy az önkormányzat vevőt keresne az összességében majdnem öthektáros területre vagy annak nagyobb részére. Nem telt el sok idő, és egymást követték a leleplező cikkek és felvételek.

Az álarcos alak által közzétett hanganyagokból és más, nyilvánosságra hozott információkból egyértelműen kiderült, hogy a Városházát valóban értékesíteni akarták, méghozzá többmilliárdos „jutalék” fejében.

Hozzátették, az ügy egyik főszereplője az elvileg minden hivatalos pozíció nélkül tevékenykedő Berki Zsolt, aki az eddig megismert adatok szerint több, Magyarországon ismert üzleti kör felé is lépéseket tett a Városháza-projekttel és több más budapesti ingatlan-adásvétellel összefüggésben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések