Hirdessen itt

Talált bankkártyával akartak pénzt felvenni Szarvason


Egy talált bankkártyával akartak pénzt felvenni, ezért csalás miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 39 éves öcsödi férfi és egy 37 éves öcsödi-budapesti nővel szemben – próbára bocsátást indítványozva. 

A nő tavaly, egy nyári napon Öcsödön szállt fel a Kecskemét és Szarvas között közlekedő autóbuszra, és az egyik ülésen talált egy otthagyott pénztárcát, el is rakta. A pénztárcában a személyes iratok mellett 60 ezer forint készpénz és egy bankkártya volt. A nő Békésszentandrásig utazott, ahol a megállóban találkozott a kedvesével, és megmutatta neki a talált pénztárcát. A nő rávette a férfit, hogy próbáljon meg azzal pénzt felvenni.

A pénztárcában volt egy papírcetli is, amire egy négy számjegyből álló kód volt írva. A férfi a nő kérésére Szarvason több automatából akart készpénzt – esetenként 50 vagy 100 ezer forintot – felvenni a bankkártyával, de mivel a PIN-kód hibás volt, nem járt eredménnyel.

Aztán a bankkártyát a férfi visszaadta a nőnek, aki eldobta. A megyei főügyészségen elmondták, a pénztárcában lévő iratok és készpénz ellopása miatt a nővel szemben külön eljárás van folyamatban. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések