A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szörnyű részletek derültek ki a bódvalenkei gyilkosságról: halálra szurkálta áldozatát a kegyetlen férfi


A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint 2022. december 15-én éjszaka megölt egy asszonyt Bódvalenkén. 

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított a késő esti órákban az idős sértett ingatlanához ment és tudva azt, hogy a nő életvitelszerűen a hátsó épületben lakik, ott kopogtatott. Célja az volt, hogy pénzt kérjen kölcsön tőle. 

Az asszony ajtót nyitott, beengedte a terheltet, majd közölte, hogy nem tud neki pénzt adni és kérte, hogy távozzon. A férfi ennek nem tett eleget, hanem a polcról magához vett 10 cm pengehosszússágú késsel fenyegetőzni kezdett. 

A nő próbálta kitolni a házból, de a gyanúsított nyakon szúrta, dulakodni kezdtek, végül a földre kerülő sértettet leszorítva több alkalommal, testszerte megszúrta. 

Ezután a férfi átkutatta az ingatlant, de semmit nem talált és ugyan látta, hogy az asszony még életben van, anélkül, hogy segítséget hívott volna hozzá, elhagyta a házat. A nő a helyszínen életét vesztette.

A gyanúsított fenti cselekménye bizonyítottság esetén alkalmas lehet a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének megállapítására, amely akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető. 

A bíróság álláspontja szerint a kiszabható szankcióra figyelemmel a férfi esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, melyet személyi körülményei nem ellensúlyoznak. 

Tartani kell attól is, hogy a szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné. A bíróság mindezeket mérlegelve 2023. január 25. napjáig elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A végzés nem végleges, ellene a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be - közölte a Miskolci Törvényszék vasárnap. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések