A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rendőrök szállták meg Varnus Xavér templomát


Takarítás közben kerültek elő fegyveralkatrészek és lőszerek Varnus Xavér orgonaművész templomából, ezért a hatóságok is kivonultak a helyszínre.

Októberben derült ki, hogy az orgonaművész megvett egy 140 férőhelyes elhagyatott templomot, ami már egy magánszemély és nem az evangélikus egyház tulajdonában volt. Varnus Xavér tavasztól szeretett volna 1,5–2 hónapos orgonafesztivált szervezni az épületben, de a mostani váratlan felfedezés lehet, hogy keresztülhúzza számításait.

Az imaházat a csantavéri bérgyilkosként ismert Dér Csaba is szerette volna megvenni, de Varnus nyert a pályázaton, aki jelenlegi lakhelyén, Kanadában is birtokol már egy templomot, amit szintén orgonafesztivál rendezése miatt vett meg.

A mezőlaki épületben a felújításra készültek, a lomokat takarították el, mikor egy 762-es típusú gépkarabélyhoz és egy 9 miliméteres pisztolyhoz tartozó éles lőszereket találtak, de előkerült két puskaalkatrész és puskacső is. A Pápai Rendőrkapitányság szabálysértési eljárást indított az ügyben ismeretlen tettes ellen.

Milyen titkai lehetnek még a templomnak?

Ki tudja, mi kerül még elő a lomok alól? – tette fel a költői kérdést a Blikknek nyilatkozó Varnus Xavér, akit a rendőrök értesítettek a felfedezésről.

Az orgonaművész azért is aggódhat, mert a tervezett orgonafesztivál előtt márciusban szállítottak volna a templomba egy 2500 sípos stuttgarti orgonát, aminek összeszerelése hat hétig tart. A fesztivál előtti avatására az evangélikus egyház nyugalmazott püspökét is meghívták.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések