A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Putyin újévi beszédet mondott az oroszoknak


Az orosz államfő ezúttal nem a Kreml hátterében beszélt, mint általában, hanem az ukrajnai különleges műveletben részt vevő katonák társaságában. A címét elsőként Kamcsatka és Csukotka lakói látták, akik már az újévet ünnepelték. 

Putyin 2022-t a sorsfordító események évének nevezte, amely megalapozza a jövőt mind Oroszország, mind a világ számára, egy izgalommal és aggodalommal teli évnek.

"De soknemzetiségű népünk, mint az orosz történelem minden nehéz korszakában, bátorságot és méltóságot mutatott. Szóban és tettben támogatták a haza védelmezőit. Katonáinkat és tisztjeinket. A különleges katonai művelet minden résztvevőjét" - mondta az elnök.

Hangsúlyozta, hogy

az igazság Oroszország oldalán áll, amely megvédi népét történelmi területein.

"Együtt építkezünk. És építkezünk. A legfontosabb dolog Oroszország sorsa. A haza védelme szent kötelességünk őseink és utódaink iránt" - tette hozzá az államfő.

A nyugati elitek évek óta békés szándékról biztosítják Oroszországot, többek között a Donbasszal kapcsolatban is, de valójában a neonácikat támogatták, és agresszióra készültek. Most már nyíltan beszélnek róla, és az ukrán népet arra használják fel, hogy megosztják és gyengítsék országunkat - folytatta az elnök.

"Soha senkinek nem engedtük és nem is fogjuk megengedni, hogy ezt tegye" - mondta magabiztosan Putyin.

Megköszönte a különleges művelet résztvevőinek a lelkierőt és a bátorságot, és bizalmát fejezte ki, hogy Oroszország minden nehézséget le fog győzni, és az ország nagy és független marad.

"Mindig is tudtuk, és ma ismét meggyőződtünk arról, hogy Oroszország szuverén, független és biztonságos jövője csak rajtunk múlik. Az erőnkre és az akaratunkra" - zárta beszédét az elnök.

Később Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő pontosította, hogy a beszédet a Déli Katonai Körzet főhadiszállásán rögzítették. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések