A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Putyin Minszkbe megy, hogy Lukasenkával tárgyaljon


Háború, gazdaság és kereskedelem lesz az asztalon.


December 19-én Aljakszandr Lukasenka belorusz államfő Minszkben találkozik Vlagyimir Putyin orosz elnökkel – írja a belorusz média.

A tárgyalási napon az államfők részletesen megvitatják a korábban elfogadott szakszervezeti programok végrehajtását. Elsősorban a kereskedelmi és gazdasági együttműködés kérdéseiről, a közös együttműködési projektekről lesz szó, kiemelten az import helyettesítéséről – olvasható a hivatalos jelentésben. Hozzáteszik, hogy a tárgyalások fontos témája lesz az energiaszektorbeli együttműködés.

A moszkvater.com oldalon Stier Gábor a napokban arról értekezett; egyre több olyan hír jelenik meg, amely azt sugallja, hogy Belarusz is belép a háborúba. Cikkében felidézte, brit források már egyenesen a mozgósítás megkezdéséről beszélnek, amelyet mintha csak megerősítene, hogy Lukasenka elnök elrendelte a fegyveres erők harckészültségének ellenőrzését.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések