A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Politico: az USA csökkentheti az Ukrajnának szánt támogatásokat


Az Ukrajnának nyújtott segélyt csökkenthetik, ha az amerikai hatóságok egyéves finanszírozási határozatot fogadnak el a teljes katonai költségvetés helyett – írja Lara Seligman a Politico cikkében.


“Az amerikai védelmi minisztérium tisztviselői összeállítottak egy listát a súlyos következményekről, ha a hadseregnek – első alkalommal – egyéves ideiglenes finanszírozási törvény alapján kell működnie, az Ukrajnának nyújtott segélyektől kezdve az új B-21-es bombázók beszerzésével kapcsolatos problémákig” – írta a kiadvány.

Az állásfoglalás 29 milliárd dollárral, azaz 3,7 százalékkal csökkentené a Pentagon finanszírozását Joe Biden elnök 2023-as pénzügyi évre vonatkozó kéréséhez képest – írja Seligman.

Mint az újságíró megjegyzi, ha a kongresszus az ideiglenes finanszírozás mellett dönt, már tavasszal leállíthatja az Ukrajnának nyújtott katonai támogatást.

Ezen túlmenően késhet több kulcsfontosságú rendszer, köztük az Abrams harckocsi és az M777-es vontatott tarackok (amelyet az USA átadna Ukrajnának) ipari bázisának modernizálása.

Tavasszal a kongresszus mintegy 40 milliárd dollárt különített el katonai és gazdasági segélyre Ukrajnának, októberben pedig Biden aláírta az ideiglenes kormányfinanszírozási törvényt, amely további 12,4 milliárd dollárt irányzott elő Kijev számára.

Oroszország február 24. óta katonai különleges műveletet hajt végre Ukrajnában. Ennek fényében az USA és NATO-szövetségesei továbbra is több tízmilliárd dollár értékben pumpálnak fegyvereket a kijevi rezsimbe. Moszkva a maga részéről többször kijelentette, hogy a nyugati fegyverszállítások csak meghosszabbítják a konfliktust, és hogy a fegyverszállítás az orosz hadsereg legitim célpontjává válik.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések