A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Őrizetbe vették Andrew Tate-et Romániában szervezett bűnözés és nemi erőszak vádjával


A vád szerint elrabolt két lányt Romániában. 

Alig egy nappal azután, hogy online csörtébe keveredett Greta Thunberg svéd klímaaktivistával, letartóztatták Romániában Andrew Tate amerikai influencert – írja a Guardian a nagy nyugati hírügynökségekre hivatkozva. Az egykori küzdősportolót az ügyészek azzal vádolják, hogy „nőket toborzott, szállásolt el és használt ki, és pornográf tartalmak készítésére kényszerítette őket”.

Az eset előzménye, hogy csütörtök délelőtt Andrew és Tristan Tate romániai villájában tartott házkutatást a román Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT). Az ügy nem most kezdődött, a rendőrök már áprilisban két fiatal nőt találtak egy voluntari-i villában, akik azt állították, hogy a testvérpár erőszakkal tartotta fogva őket. Április 11-én pedig öt órán keresztül hallgatta ki őket a DIICOT, majd szabadon engedték, de a nyomozás tovább folytatódott.

Andrew Tate korábbi kickbox-bajnok, valóságshow-szereplő, majd felkapott influenszer, aki testvérével, Tristan Tate szintén korábbi kickbox-bajnokkal együtt néhány éve már Romániába költözött. Tristan Tate korábbi barátnője ugyanis Bianca Drăgușanu román celeb volt, akivel 2018 szeptemberében szakítottak.

A 36 éves Andrew Tate a 2016-os brit Big Brother című valóságshowban vált ismertté, ahonnan végül kitették a gyártók, mert a műsor alatt kikerült róla egy olyan videó, amelyen egy nőt bántalmaz. Tate azóta is a nőgyűlölettel kapcsolatos posztjaival és videóival „megy nagyot” a közösségi médiában. 2017-ben például egy Twitter-posztban arról beszélt, hogy a nők a férjeik tulajdonát képezik, és otthon kellene ülniük és gyerekeket szülniük. Olyan is előfordult, hogy a nőket egyszerűen a kutyákhoz hasonlította, egy YouTube-videóban pedig „abszolút nőgyűlölőnek” nevezte saját magát. A nőgyűlölő kommentjei miatt a TikTok és a Meta le is tiltotta a felületeiről. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések