A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Női röplabda CEV Kupa - Magabiztos békéscsabai siker Boszniában


A Békéscsaba a papírformának megfelelően magabiztosan nyert 3-1-re a bosnyák Brcko otthonában a női röplabda CEV Kupa első fordulójának első mérkőzésén.


A párharc visszavágóját jövő szerdán játsszák Békéscsabán, a továbbjutóra a német SSC Palmberg Schwerin vagy a szerb Zeleznicar Lajkovac vár a nyolcaddöntőben.

A bajnoki ezüstérmes BRSE-nek előzetesen a mintegy 400 kilométeres utazás leküzdése jelentette a legnagyobb akadályt: a Brcko hiába számít lassan örökös bosnyák bajnoknak - az elmúlt 15 kiírásban aranyérmet nyert -, keretében egy kivétellel csak 2001-ben vagy később született hazai röplabdázók szerepelnek.

Az előzetes erőviszonyok alapján a csabaiak számítottak a párharc toronymagas esélyesének, és a 85 perces szerdai első mérkőzésen nem is borult a papírforma: Tóth Gábor tanítványai az első két játszmában magabiztos különbséggel nyertek, és bár a harmadik szettben nagy küzdelemben szépített a bosnyák együttes, a békéscsabaiak így is kényelmes helyzetből várhatják a hazai visszavágót.

Eredmény (a sorozat honlapja alapján), 1. forduló (a nyolcaddöntőbe jutásért):

Bimal-Jedinstvo Brcko (bosnyák) - Swietelsky-Békéscsaba 1-3 (-8, -14, 23, -16)

Korábban:
Szent Benedek RA-OK Marina Kastela (horvát) 3-1 (25, -23, 18, 16)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések