Hirdessen itt

Nógrádi György: A NATO lesöpörné Oroszországot egy hagyományos háborúban


A szakértő leszögezte, hogy atomeszközök tekintetében viszont Oroszország paritásban van az USA-val. 

Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő a HírTV Háború Ukrajnában című műsorában elemezte a szomszédságunkban zajló orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeit.

A szakértő a fehérorosz elnök által vizionált támadással kapcsolatban a szakértő leszögezte, hogy ahhoz az ukrán oldalnak hatalmas katonai átcsoportosítást kellene végrehajtania. Ezt követően a szakértő áttért Volodimir Zelenszkij amerikai látogatására. A Patriot amerikai rakétarendszerről elmondta, hogy Ukrajna csak részlegesen elégedett, ugyanis többet szeretett volna kapni a rakétavédelmi rendszerből. Úgy véli, hogy a Patriot Ukrajnának juttatása a háború további eszkalációját hozhatja. 

„Rendkívül fura volt, hogy Zelenszkij mennyire alárendeltként szerepelt ezen a tárgyaláson” – fogalmazott a szakértő. Arról, hogy Vlagyimir Putyin az évértékelőjén azt mondta, hogy Oroszország a NATO ellen fegyverkezik a szakértő elmondta: az oroszokat a NATO lesöpörné egy konvencionális háborúban, azonban atomeszköz tekintetében paritás van az USA és Oroszország között.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések