A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nógrádi György a lengyel területigényekről: Épeszű ember erről nem nyilatkozik (videó)


A bizonságpolitikai szakértő szerint „a lengyelekben rengeteg nosztalgia van” az elcsatolt területek kapcsán. 

Az Ultrahang Youtube-csatorna legutóbbi adásában Nógrádi György biztonságpolitikai szakértővel Dmitrij Medvegyev 2023-as „jóslatairól” is beszélgetett Király Tamás műsorvezető. Többek között szóba került a jóslat azon eleme is, amely Magyarország és Lengyelország térfoglalására vonatkozik.

A magyar területigények kapcsán a műsorvezető felidézte: a magyar külügy többször is leszögezte, hogy „nincsenek ilyen irányú tervek napirenden”. Lengyelország kapcsán a szakértő azt mondta, „hogy erről épeszű ember nem nyilatkozik, mert ezeket a területeket a II. világháború végén vették el a lengyelektől”. Majd hozzátette, hogy „a lengyel politika mindig olyan volt, amilyen”.

Rengeteg nosztalgia van a lengyelekben

Nógrádi ezután hozzáfűzte,hogy „bár egy 80 éves történetről van szó, a lengyelekben rengeteg nosztalgia van, az ország vezetése pedig olyan bölcs, hogy erről egy mondatot sem mond, de nyilvánvalóan erre egy adott helyzetben gondolnának”.

A biztonságpolitikai szakértő felhívta arra is a figyelmet, hogy a szóban forgó területeken sok lengyel él, hasonló a nyelv, ezért is „a lengyeleknek kicsit másabb a hozzáállása ezekhez a területekhez,

de erről ma aktív lengyel politikus nem hajlandó beszélni”

– hangsúlyozta Nógrádi György a beszélgetés során.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések