A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nem volt esélye az őrjöngő férfinek a polgárőr kutyával szemben


Enzo szimatán nem tudott kifogni, hiába bujkált, így hamarosan csattant a kezén a bilincs. 

Igencsak mozgalmasra sikerült a Hernádnémeti Polgárőr Egyesület kollégáinak a karácsonyi ünnepek utáni első szolgálati napja. Nem csak fatolvajokat értek tetten és akadályoztak meg a további cselekményükben, de egy a családjára és a mentősökre támadó férfi kézre kerítésében is közreműködtek.

A külterületi részeken, illetve a gátszakaszon felerősödött falopások és egyéb környezetet rongáló cselekmények megakadályozása érdekében jelentős erőket vontak be, illetve a szolgálati idejük nagy részét ezen cselekmények megszakítása emészti fel, tudtuk meg Veres Róberttől, a Hernádnémeti Polgárőr Egyesület elnökétől.


„A kutyás polgárőr egységgel is megerősített szolgálatunk az említett napon is több lopási cselekményt akadályozott, illetve szakított meg. A hatósági eljárások végéig a már kitermelt fa, illetve ehhez használt eszközök elszállítását az önkormányzat, illetve polgármester úr segítségével egyesületünk végrehajtotta” – tájékoztatott az elnök.

„A rendkívül erős szélben töltött több órányi szolgálat után, a meleg ebéd sajnos váratott magára. Kollégáink riasztást kaptak, mely szerint a hatóságok, illetve egyesületünk előtt sem ismeretlen személy, a családtagjait bántalmazta, a kiérkező mentősöket megtámadta, megütötte, illetve a családi házban tisztázatlan körülmények között tűz is keletkezett, melyet minden valószínűség szerint szintén az őrjöngő elkövető okozott. Kollégáink számára nem volt kérdés, hogy szolgálati idejük letelte ellenére is azonnal a helyszínre vonuljanak. A helyszínen beszerzett információk alapján világossá vált, hogy a cselekménnyel gyanúsítható személy a rendőri intézkedés elől elmenekült, és a külterületi részek irányába távozott” – folytatta a beszámolót Veres Róbert.


A helyszínre érkező rendőri egységek megkezdték a személy felkutatását. A kutatásba bekapcsolódó polgárőrök helyismeret tekintetében jelentős előnyben voltak a hatóságokkal szemben, illetve a keresésben részt vett az egyesület kutyavezető tagja, Dudik Árpád, valamint kiválóan képzett járőr kutyája, Enzo is. Mint korábban már beszámoltunk róla, Hernádnémetiben a megyében elsőként alakult meg a kutyás polgárőrség, három járőrkutya és kutyavezetője is bevetésre kész a településen.

A sűrű, száraz növényzetben megbúvó elkövető talán sikerrel is járt volna, de Enzo szimatával és rutinjával nem számolt. Az eb egyértelmű jelzést adott gazdájának arról, hogy a növényzetben személy rejtőzik. A jelzett irányban az illetőt meg is találták, akit a polgárőrök a helyszínre érkező rendőrhatóságnak átadtak.


„Ezúton is szeretnék gratulálni kollégáimnak, akik szabadidejüket feláldozva, a közösség érdekében végzik önkéntes és díjazás nélküli munkájukat!” - tette hozzá Veres Róbert.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések