A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nem tetszik az osztrákoknak, ahogy Magyarország kezeli a migrációt


A Die Presse szerint erőszakosan bánnak a magyar hatóságok a migránsokkal. 

Hétfőn közölt helyszíni riportot az osztrák Die Presse, a cikkben arról írnak, hogy szerintük a magyar határőrök kíméletlenül viselkednek a határsértőkkel, azaz az illegális bevándorlókkal. A német portál szerint különösen aggasztó a helyzet az egyedül utazó kiskorúaknál, akikkel az embercsempészek is rosszul bánnak. 

Megjegyzik, hogy az unió bevándorlásügyi hivatala, a Frontex szerint az idén 308 ezer migráns érkezett Európába, felük a balkáni-útvonalon keresztül. A szerb adatok szerint több mint háromezren vannak a szerb-magyar határ közelében, arra várva, mikor tudják megtámadni a határt. 

A lap újságírója állítólag olyan migránssal is találkozott, akinek a rendőrök eltörték a kezét. Megjegyzik, két főbb oka van az újabb migrációs hullámnak: sokan a tálib hatalomátvétel után elhagyták Afganisztánt, sok szír állampolgár pedig Törökországból indul el, miután Ankara bejelentette, Szíria egyes részei biztonságos, így egyre többeket toloncolnak haza. Akik ezt el szeretnék kerülni, nyugatra folytatják útjukat. 

Minél erősebb a migrációs roham, annál nagyobb a hatósági erőszak”

– mondták a német lap újságírójának. 

A Die Zeit szerint Ausztriában sem jó a helyzet, ahol idén már több mint 100 ezren kértek menedéket, többen, mint a 2015-ös csúcsévben. Állításuk szerint a legtöbb migráns egyébként Magyarországon át érkezik, még úgy is, hogy a szerb határ mentén a magyar határvédelem meglehetősen brutálisan bánik az elfogott illegális bevándorlókkal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések