A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nem fizet a főváros januártól a BKV-nak


A városvezetés úgy kalkulál, hogy a márciusban beérkező helyi iparűzési adó a későbbi kifizetéseket már fedezni tudja. 

Várhatóan nem tudja kifizetni a Budapesti Közlekedési Központ a jövő év első felében esedékes közszolgáltatási díjat a BKV-nak – értesült megbízható forrásból a Világgazdaság.

A lap úgy tudja, hogy ez ne következzen be a

Városháza több mint 10 milliárd forintnyi külföldi hitelt venne fel.

A cikkben rámutattak, hogy ez azért is súlyos probléma, mert a BKV 2023-as első negyedévi működésének elengedhetetlen feltétele, hogy a BKK időben utaljon. Ha ez elmarad, az komoly fenyegetettséget jelent a budapesti közöségi közlekedés fennmaradására.

Hozzátették, hogy a kialakult rendkívüli helyzetben a városvezetés olyan pénzügyi konstrukciót alkalmazna, amelynek értelmében a BKV helyett egy bank végezné a BKK felé fennálló, a soron következő háromhavi számlakövetelését, így az időben teljesülne.

Azért csak a január–márciusi időszak kritikus, mert a városvezetés úgy kalkulál, hogy a márciusban beérkező helyi iparűzési adó a későbbi kifizetéseket már fedezni tudja – ismertették.

Hónapokat csúszik a 3-as metró átadása

Azonban nem ez az egyetlen probléma a BKK háza táján. A minap az is kiderült, hogy a felújított 3-as metró átadása is hónapokat csúszhat – írta a vg.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések