A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Meg akarta rúgni a mentőst, le akarta fejelni a rendőrt egy létavértesi férfi, több évre rács mögé kerülhet


A Berettyóújfalui Járásbíróság december 14-én távmeghallgatás útján előkészítő ülést tartott annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyészség.


Az előkészítő ülés során az ügyész ismertette a vádiratot. A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség beismerő nyilatkozat, valamint a tárgyaláshoz való jogról történő lemondás esetén a vádlottal szemben úgynevezett mértékes indítványt tett - 5 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés - a büntetés tartalmára vonatkozóan.

A letartóztatásban lévő vádlott, aki a büntetés-végrehajtási intézet erre a célra kialakított helyiségében tartózkodott, a vádirattal egyezően nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését, tárgyaláshoz való jogáról pedig nem mondott le, mivel szerinte nem követett el semmit. A férfi vallomása szerint az ő sérelmére követtek el a rendőrök és a mentősök bűncselekményt, mivel az engedélye nélkül mentek be a házába - olvasható a Debreceni Törvényszék honlapján.

A vádirat szerint 2021. december 4-én 10 óra 10 perc körül a vádlott egy késsel megöléssel fenyegette a feleségét, aki a központi segélyhívó telefonszámon kért segítséget. Bejelentésére az Országos Mentőszolgálat munkatársai érkeztek a legkorábban a létavértesi lakóházhoz. A mentősöket az erősen ittas állapotban lévő vádlott a ház nappalijában megöléssel fenyegette, amit az udvaron sem hagyott abba és felszólította őket, hogy távozzanak. A segélyhívásra tekintettel a vádlott házánál megjelentek a Hosszúpályi Rendőrőrs munkatársai, akikkel a mentősök vissza tudtak menni a házhoz. A rendőrök a ház pincéjében találtak rá a vádlottra, aki időközben elaludt.

Amikor a férfi felébredt, a rendőrök felkísérték őt a ház udvarára, közben a vádlott szidalmazni kezdte a feleségét, majd közölték vele, hogy kórházba fogják szállítani. A férfi ezt megértette, visszament a házba, hogy pénzt vegyen magához, majd két székkel eltorlaszolta a ház folyosóját és kérdőre vonta az intézkedő rendőröket, amely során folyamatosan obszcén szavakkal szidalmazta őket. Az agresszív vádlottat a rendőrök megbilincselték, majd őt elvezető fogással a gépkocsihoz kísérték. A rendőrök beültették férfit a mentőautóba, ekkor ő a biztonsági övet becsatoló mentőápoló felé rúgott 6-7 alkalommal, a mentős azonban hátralépett, így ki tudott térni a rúgások elől. Nyugtató injekció beadását követően a vádlottat bevitték a kórházba. A váróteremhez vezető folyosón az egyik rendőr megkérdezte a vádlottat, hogy hajlandó-e megfújni a szondát, ekkor a férfi megfordult és szidalmazni kezdte a rendőrt, a szonda megfújását pedig megtagadta. A vádlott indulatosan a rendőr felé fordult és megpróbálta őt lefejelni, majd miután ez nem sikerült meg is akarta rúgni a törzsőrmestert. A vádlott jobb karját a rendőr hátra húzta, így ártalmatlanította a dühöngő férfit, akit végül a magatartása miatt az orvos a pszichiátriai osztályra irányított. Az oda történő átszállítás során a vádlott a rendőröket és a mentősöket, valamint a családtagjaikat is fenyegette, és kilátásba helyezte, hogy az otthonukban megkeresi őket.

Az ügyet a bíróság tárgyalásra utalta, a büntetőper 2023. február 8-án folytatódik.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések