Hirdessen itt

Letartóztatták a kazincbarcikai késelőt


A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint egy késsel vállon szúrta ivócimboráját.


A rendelkezésre álló adatok szerint 2022. december 9-én egy kazincbarcikai hétvégi házban a gyanúsított és a sértett együtt italozott. Erősen ittas állapotba kerültek és vitatkozni kezdtek, majd a terhelt egy 16 cm pengehosszússágú késsel vállon szúrta a sértettet, aki a helyszínen életét vesztette.

A gyanúsított fenti cselekménye bizonyítottság esetén alkalmas lehet halált okozó testi sértés bűntettének megállapítására. A bíróság álláspontja szerint a kiszabható, akár 8 évig terjedő szabadságvesztésre figyelemmel a férfi esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, melyet személyi körülményei sem ellensúlyoznak. Tartani kell attól is, hogy a még ki nem hallgatott személyeket megfélemlítené, jogellenesen befolyásolná, vagy tárgyi bizonyítási eszközt semmisítene meg. A bíróság mindezeket mérlegelve 2023. január 12. napjáig elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A végzés nem végleges, ellene a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be - közölte a Miskolci Törvényszék.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések