A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lengyel történész: Amit Orbán Viktor mondott az ukránokról, az egy valós állítás


Az ukrán külügyminisztérium kiakadt a magyar kormányfő karácsonyi interjúján, a Do Rzeczynek nyilatkozó politológus szerint viszont a magyar miniszterelnök csak az igazat mondta. 

Orbán Viktor karácsony interjújával kapcsolatban a Do Rzeczy idézi az ukrán külügyminisztérium nyilatkozatát, miszerint „az, ahogy a magyar miniszterelnök semmibe veszi Ukrajnát és az oroszok ellen harcoló ukránokat, patológiás, és politikai rövidlátásra vall.”

Maciej Szymanowski lengyel történész, a Lengyel-Magyar Együttműködés Intézetének igazgatója azonban másképp látja.

Az állítás, miszerint amerikai segítség nélkül Ukrajna nem tudná ezt a háborút vívni, teljesen valós. Az USA, Lengyelország és Nagy-Britannia segítsége nélkül Ukrajna óriási bajban lenne egy ilyen erős és nagy állammal szemben”

Szymanowski szerint a jelenlegi ukrán-magyar kommunikáció más problémákat visszhangoz. Ide sorolja a kettős állampolgárság kérdését, a kárpátaljai magyarok oktatási helyzetét, valamint azt, hogy Zelenszkijék a magyarországi ellenzéknek kampányoltak a 2022-es országgyűlési választások során.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések