A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kutyatámadás – súlyos sérüléseket szenvedett a túrázó a Bükkben, vádat emeltek kutyák gazdája ellen


Az Egri Járási Ügyészség gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat egy férfi ellen, akinek a kutyái rátámadtak egy túrázóra. A kutyatámadás következtében a sértett orsócsont- és singcsont törést szenvedett, melyek tényleges gyógytartama 6-8 hét – közölte a Heves Megyei Főügyészség. 

A vádirat szerint az állattartó tulajdonát képezi egy 5 éves, középázsiai kan, és egy 10 hónapos középázsiai keverék szuka eb, melyeket a férfi egy Eger közeli település külterületi, vadhálóval körbekerített ingatlanán tartott, illetve tart.

A vádlott az ingatlan őrzésére tartott kutyáit kerítéssel elkerítve tartotta ugyan, a kerítés azonban – mivel két helyen is meg volt rongálódva – nem volt alkalmas a kutyák szökésének megakadályozására. Ennek következtében a vádlott két kutyája az idei év egyik reggelén az ingatlanról kiszabadult, és a település külterületén haladó Országos Kék Túra útvonalon sportolás céljából megálló, gépkocsijából kiszálló sértettet megtámadta. A sértett az ebek további támadását akként akadályozta meg, hogy a kutyákba rúgott, majd a gépkocsijába visszaszállva a helyszínt elhagyta.

A kutyatámadás következtében a sértett orsócsont- és singcsont törést szenvedett, melyek tényleges gyógytartama 6-8 hét.

A járási ügyészség most benyújtott vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a kutyák gondatlan gazdája ellen.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések