A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Közleményt adott ki Mága Zoltán: Az esetleges félreértések elkerülése érdekében szeretnék néhány dolgot tisztázni


Mága Zoltán hegedűművész közleményt adott ki. 

Az elmúlt napokban számos cikk jelent meg a XV. Budapesti Újévi Koncerttel kapcsolatban. 

Az esetleges félreértések elkerülése érdekében szeretnék néhány dolgot tisztázni

- olvasható Mága Zoltán hegedűművész közleményében.

 A béke és szeretet, valamint a tisztelet és megbecsülés jelképeként 2023 január 1-jén ismét dupla előadással köszöntjük az új esztendőt Kossuth-díjas művészek és népszerű előadók, közreműködésével a Papp László Budapest Sportarénában.

"Gálaműsorunk hasonló módon zajlik majd, mint a 2022-es évet köszöntő koncertünk, ami a Tisztelet-, és Hálaadás Gálájaként került megrendezésre, és aminek a keretében délután 14 órától mintegy 13 ezer orvosnak, ápolónak, rendőrnek, katonának, a katasztrófavédelem dolgozóinak, valamint az önkéntes civileknek, karitatív szervezeteknek mondtunk köszönetet, akik a pandémia idején saját egészségük kockáztatása révén is küzdöttek a betegek gyógyulásáért. A mostani, XV. jubileumi újévi koncertünkre szintén meghívtuk és tiszteletjegyet biztosítunk a koronavírus elleni küzdelemben hősies helytállást tanúsított egészségügyi és rendvédelmi dolgozóknak, valamint a megbecsülés jeleként azoknak a pedagógusoknak, akik oktatják, nevelik gyermekeinket, a jövő generációját. Tiszteletjegyet adunk továbbá sok száz hátrányos helyzetű embernek, nagycsaládosnak, szépkorúnak, roma közösséghez tartozónak, árvának, állami gondoskodásban nevelkedő gyermekeknek. Fontosnak tartom, hogy ingyenes jegyek biztosításával azok is élőben láthassák a gálaműsort, és együtt ünnepelhessenek, akik eddig még nem, jutottak el az újévköszöntő koncertünkre, vagy a gazdasági válság miatt idén kevesebbet tudnak a zenei kultúrára áldozni"

A délutáni és az esti előadáson, amely azonos műsorrenddel és repertoárral valósul meg, elismert előadók lépnek színpadra, többek között Rost Andrea és Sümegi Eszter Kossuth-díjas operaénekesek, valamint Molnár Piroska és Bodrogi Gyula, Nemzet Színészei, Bangó Margit Kossuth-díjas előadóművész, Esztergályos Cecília, Balázs Péter és Lukács Sándor Kossuth-díjas, Voith Ági Jászai Mari-díjas színművészek, Molnár Levente Liszt Ferenc-díjas operaénekes, továbbá a világhírű amerikai sztár, Sheléa Frazier. Az ünnepi eseményre a háború elől menekült és hazánkban oltalmat kapott több száz ukrán és kárpátaljai embertársunk is meghívást kapott. A koncerten a világ magyarságának egységét jelképezve kárpátaljai, erdélyi, vajdasági és felvidéki gyerekek a meghívott rangos művészekkel egy közös produkcióban állnak majd ki Európa és a világ békéjéért.

Amennyiben valakit megbántottam azzal, hogy a pedagógusoknak ingyenes tiszteletjegyet biztosítottunk ezúton is elnézést kérek

- fogalmazott Mága Zoltán.

Bízom benne, hogy az újévi koncertünkkel sikerül a közönség számára örömet szereznünk, a több országban látható televíziós közvetítés révén a magyar zenei kultúrát tovább népszerűsítenünk

- tette hozzá.

A hegedűművész boldog ünnepet és sikeres új évet kíván mindenkinek, reménykedve abban, hogy a 2023-as év valóban elhozza a szeretetteljes békét, amelyre nemcsak hazánknak, hanem egész Európánk és a Világnak is nagy szüksége van!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések