A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kijev politikai rövidlátásnak nevezte Orbán Viktor kijelentését az ukrajnai békéről


Orbán Viktor ukrajnai békéről szóló kijelentései saját politikai rövidlátását bizonyítják - közölte kedden az ukrán külügyminisztérium. 

Korábban Orbán Viktor a Magyar Nemzetnek adott interjújában azt mondta, hogy akkor lesz béke Ukrajnában, amikor az USA akarja.

"Ez a veszély (az elhúzódó konfliktus veszélye - a szerk.) továbbra is fennáll. Ugyanakkor Ukrajna csak addig tud harcolni, amíg az USA pénzzel és fegyverekkel támogatja. Ha az amerikaiak békét akarnak, akkor béke lesz"

- mondta a magyar miniszterelnök.

"A magyar miniszterelnök kijelentései Ukrajna és az orosz agresszióval szembeszálló ukrán nép beteges semmibevételéről, valamint saját politikai rövidlátásáról tanúskodnak. Hiszen Ukrajna háborús veresége, amelyet Orbán Viktor közvetve szorgalmaz, Magyarország és a magyarok számára az orosz agresszió közvetlen fenyegetését jelentené" - olvasható a minisztérium honlapján közzétett közleményben.

A Külügyminisztérium azt ajánlotta a magyar vezetőnek, hogy kérdezze meg önmagától, akar-e békét. "Ha a válasz igenlő, akkor a Moszkvához fűződő szoros kapcsolatait kell felhasználnia, hogy rávegye Moszkvát az Ukrajna elleni agresszió beszüntetésére és csapatainak visszavonására" - zárta a minisztérium. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések