A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kétegyházán árulta a kristályt a férfi


Új pszichoaktív anyagot árult egy kétegyházi férfi, kiskorú is vásárolt belőle.


Kereskedéssel elkövetett, illetőleg tizennyolcadik életévét be nem töltött személynek új pszichoaktív anyag átadásával elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt kezdeményezte a Gyulai Járási Ügyészség egy 45 éves büntetlen előéletű sarkadi illetőségű, de kétegyházi tartózkodási helyű férfi letartóztatását, aki bódító hatású „kristállyal” kereskedett.

A férfi tavaly óta fogyaszt rendszeresen bódító hatású pszichoaktív anyagot. Mivel munkahellyel, állandó, biztos jövedelemmel nem rendelkezik, ezért idén év elején elhatározta, hogy pszichoaktív anyag eladásából fogja a megélhetését, valamint a saját fogyasztására szolgáló bódító hatású anyag vásárlásának költségeit biztosítani. Ennek megfelelően ismeretlen személytől új pszichoaktív anyagnak minősülő anyagot, kristályt szerzett be, amelyet Kétegyházán, készpénzért értékesített. A férfi a bódító hatású anyagból – többek között – egy olyan kétegyházi férfinak is adott el, aki a szer vásárlásakor a 18. életévét még nem töltötte be, és erről a tényről a férfinak is tudomása volt.

A kényszerintézkedést egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélye miatt kezdeményezték, másrészt azért, mert megalapozottan feltehető volt, hogy a férfi szabadlábon a még ki nem hallgatott tanúkat jogellenesen befolyásolná, megfélemlítené, vagy a tárgyi bizonyítási eszközöket elrejtené, megsemmisítené, és ezzel a bizonyítás eredményét veszélyeztetné, illetőleg a bűnismétlés veszélye is fennállt. A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértve egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések