A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Két részeg lotyó rabolt ki egy férfit Nyíregyházán: eljárás indult ellenük


Rablás bűntette miatt indult eljárásban a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2022. december 16-án elrendelte V.N.É. és V.N.N.E. gyanúsítottak letartóztatását, egy hónap időtartamra. 

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsítottak és a sértett (V.N.É. volt élettársa) 2022. december 14-én az esti órákban együtt italoztak egy nyíregyházi bevásárlóközpontban, mindhárman ittas állapotba kerültek. Miután kijöttek a bevásárlóközpontból, a sértett a járdán megállt és egy oszlopnak támaszkodott. 

Ekkor a gyanúsítottak odamentek hozzá, majd V.N.N.E. a sértett zsebeiben készpénz után kezdett kutatni és felszólította a férfit, mondja meg, hol van a pénze. 

A sértett erre nem volt hajlandó, ezért a gyanúsított tovább folytatta zsebeiben a kutakodást, majd az övtáskájába is benyúlt. 

Ekkor a sértett megpróbálta ellökni a gyanúsítottat, azonban a nő nekitaszította őt a vasoszlopnak és kivett a férfi táskájából 155.000 forintot, amit átadott V.N.É. gyanúsítottnak. 

Ezután a sértett és V.N.N.E. között dulakodás alakult ki, melynek során a gyanúsított négy alkalommal megütötte a férfi arcát, miközben V.N.É. a pénzzel együtt távozott a helyszínről.

A dulakodásnak a bevásárlóközpont biztonsági szolgálata vetett végett.

Mivel a gyanúsítottak büntetett előéletűek, az ismerősük sérelmére elkövetett, kiemelt tárgyi súlyú bűncselekmény miatt a bíróság úgy ítélte meg, hogy megalapozottan lehet tartani szabadlábon hagyásuk  esetén a szökésüktől, elrejtőzésüktől, illetve attól, hogy a sértettet az eljárás során megfélemlítenék, jogellenesen befolyásolnák, ezzel is veszélyeztetve a bizonyítást, ezért rendelte el a letartóztatásukat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések