Hirdessen itt

Három büntetőt fogott meg a horvát kapus, Japánt verve negyeddöntősök


A katari világbajnokság eddigi egyik leggyengébb mérkőzésén, a Japán-Horvátország nyolcaddöntőn se a 90 perces rendes játékidő, se a kétszer 15 perces hosszabbítás nem hozott döntést, így 1-1 után a tizenegyesek döntöttek. Livakovic kapus szédületes volt, három lövést is kivédett, így a horvátok negyeddöntősek.


A felek eddigi két világbajnoki mérkőzése sem okozott felejthetetlen élményt – 1998-ban a horvátok 1-0-ra győztek, míg 2006-ban gól nélküli döntetlen született –, így nem is várhattunk idegtépő küzdelmet. De azért a két csapat megtisztelhette volna azzal a világbajnokságot, hogy néha futballra emlékeztetően játszik.

Márpedig ha az első félidő végén Maeda nem szerez gólt, az 55. percben pedig Perisic nem egyenlít szép fejessel, akkor lehet, egyetlen valamirevaló eseményt sem tudnánk felidézni.


Japán igazából a 110. percben kapott észbe, hogy ajaj, a tizenegyespárbaj elég nagy lutri, de akkor már késő volt felpörgetni a játékot.

A 11-esek pedig Dominik Livakovic gálaelőadását hozták, a Dinamo Zagreb 27 éves kapusa három lövést is kivédett, és ugyan a horvátok is hibáztak egyet – Livaja flegmán és nagyképűen a kapufát trafálta el –, ez is belefért.

Horvátország története során harmadszor jutott tovább a csoportkörből és harmadszor is megnyerte a nyolcaddöntőt – márpedig az előző két alkalommal a válogatott meg sem állt a dobogóig (1998-ban bronz-, 2018-ban ezüstérmes lett).


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések