Hirdessen itt

Gyurcsány: Nem dolga egy pártnak televíziót csinálni


Se kicsit, se nagyot. 

„Nem dolga egy pártnak televíziót csinálni. Se kicsit, se nagyot. Mert ez esetben is igaz kellene lenni a mondásnak: »a cipész maradjon a kaptafánál!«

A televízióknak tisztességes tájékoztatást kellene adnia a nézőknek, a pártoknak meg tisztességesen képviselni választóikat. Így lenne kerek a világ.

De Magyarországon a köztelevízió kormánypárti propagandát sugároz, és (egy jelentős csatorna kivételével) hol nyíltabban hol burkoltan ezt követi a kereskedelmi televíziók túlnyomó többsége is. Azaz a magyar nyilvánosság ezen része alapvető funkcióját meggyalázva, meghazudva közcsalóként működik.

Nincs demokratikus politikai demokratikus nyilvánosság nélkül. Nincs sikeres politika, ha nem jutsz el a választókhoz, márpedig a magyar ellenzék ebben a helyzetben, ha megszakad se éri el választóinak jelentős részét. Mert a köznyilvánosság intézményei nem teszik tisztességesen a dolgukat.

Erre a helyzetre adott egyik válaszkísérlet, hogy a Demokratikus Koalíció saját online csatornát épít. Hogy közvetlenül mondhassuk el a választóknak, hogy mit gondolunk, mit képviselünk. A csatornát inkább a remélt végeredmény, mintsem a bemutatkozó kezdet okán DK TV-nek hívjuk.

Egy párt online csatornája természetesen nem lehet politikailag független. A DK TV-ből azt tudják meg, hogy mi mit gondolunk a világról. Persze sokkal színesebb formában, mint ahogy azt a parlamenti közvetítések vagy a sajtótájékoztatók alapján megszokhatták.”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések