A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gyászhírrel sietett - továbbhajtott a baleset után a rohodi férfi


Cserbenhagyás miatt kell bíróság elé állnia annak a középkorú férfinak, aki, miután balesetet okozott, elhagyta a helyszínt. 

A rohodi férfi október 5-én a reggeli órákban személygépkocsival haladt a Tokaji úton Nyírtelek irányából a belváros felé, hogy feleségével egy családi tragédia hírét közölje. 

Amikor a felújítási munkálatok miatt lezárt vasúti átjáróhoz ért, a feltorlódott járműsort szabálytalanul, a záróvonalat átlépve megelőzte, majd hirtelen bevágott egy autóbusz elé, és vészfékezett. 

A buszsofőr nem tudott megállni, és nekiütközött a gépkocsijának. A vádlott észlelte a koccanást, ám megállás nélkül továbbhajtott. 

A baleset azért következett be, mert többszörösen megszegte a közlekedési szabályokat: az előtte haladó autóbuszt szabálytalanul, a vasúti átjáróban előzte meg, majd úgy tért vissza a megelőzött jármű elé, hogy annak közlekedését zavarta, előtte vészfékezett és balesetet okozott, végül pedig nem állt meg, s nem győződött meg arról, hogy bárki megsérült-e. 

Ezek miatt pénzbüntetésre és járművezetéstől eltiltásra számíthat – tájékoztatta lapunkat dr. Borsodi-Buss Emese helyettes sajtószóvivő. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések