A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Greta Thunberg az éhes disznó makkal álmodik, napirenden a kispénisz-energia


A posztjában szó volt péniszről, luxusautókról meg egy egykori kickboksz-bajnokról is.  

A szemlék korát éljük, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy egy lecsúszott valóságshow-szereplő és egy felfuttatott klímaaktivista twitteres odamondogatásból Magyarországon mindenképpen hírnek kell lennie. Nem maradhatunk ki a jóból: mi is feldolgoztuk a magyar sajtót tematizáló, „kulcsfontosságú” hírt.

Szóval az történt, hogy a brit-amerikai Andrew Tate – aki korábban kickbox-bajnok is volt (19 mérkőzéséből 17-et megnyert, 2011-ben kiütéssel lett világbajnok), aztán szerepelt a 2016-os Big Brother című műsorban, és noha egyébként édesapja afroamerikai, rasszista és nőgyűlölő megjegyzések miatt (a nők helye a konyhában van és társai) több platformról kitiltották, ami azért is kellemetlen, mert karrierje után influenszerként próbált érvényesülni –

luxusautóival és azok károsanyag-kibocsátásával provokálta Greta Thunberget a Twitteren.

Hozzátette ráadásul üzenetként azt is, küldje el az e-mail címét, hogy arra megírhassa a 33 darab járgánya listáját és azok kibocsátási adatait.

Mire Greta Thunberg (pontosabban az oldalát kezelő valaki) azt válaszolta, hogy „Igen, kérlek, világosíts fel. Írj nekem a smalldickenergy@getalife.com-ra”, vagyis

a kispéniszenergia@legyenéleted.com-ra.

Greta Thunberg on Twitter: "yes, please do enlighten me. email me at smalldickenergy@getalife.com https://t.co/V8geeVvEvg / Twitter"

yes, please do enlighten me. email me at smalldickenergy@getalife.com https://t.co/V8geeVvEvg

Ez történt, illetve aztán volt még egy visszaszólás is. És lehetne igazából ebből egy publicisztikai írást is közölni arról, hogy a Telex milyen varázslatos módon jeleníti meg az egyoldalú drukkerújságírás legszebb hagyományait (Greta leírása: „világhírű”, „még mindig nagyon fiatal”, „tinédzser” – értsd: híres és cuki, nem lenne szabad bántani; Tate leírása: „próbált meg keménykedni”, „nőgyűlöletéről is ismert megmondóember”. A pengeváltás kapcsán pedig „mindenki megelégedésére a tinédzser egy mondattal semmisítette [meg]”, emellett

a kisfarokenergia szó kimagyarázása, hogy az miért is nem szexista, és különben sem a kisfarkú férfiakra használják,

hanem a nagyotmondó hencegőkre, és így már rendben van és nem testszégyenítés, vagy micsoda), miközben nem győzi függetlenségét hangsúlyozni, de ettől most eltekintünk.

Kész szerencse viszont, hogy egy ilyen elfogulatlan, a BBC alapelvei szerint működő orgánum indít újságíróképzést Magyarországon az amerikai adófizetők 300 millió forintnyi pénzéből.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések