A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

 Ez volt a titka a bükki füvesember hosszú életének


Szabó Gyuri bácsi 94 éves korában, családja körében aludt el örökre múlt vasárnap. Gyógyszert sosem szedett, de a gyógynövényeit rendszeresen használta.


Azt hittük, örökké fog élni, egészsége rendíthetetlen volt. December 4-én, vasárnap délután azonban örökre lehunyta szemét a bükki füvesemberként ismertté vált Szabó György. Még 90-es éveiben is heti hét napot dolgozott.

Kilencvennégy tevékeny esztendőt élt, és soha nem veszítette el a derűjét. Mi volt a titka? Hogyan őrizte meg erejét, egészségét? Négy évvel ezelőtt beszélt erről a Ripostnak. Az egyik titka az volt, hogy nemcsak másoknak ajánlotta, maga is rendszeresen fogyasztotta a gyógyteákat.

„Galagonyateát mindennap virágos ágvégből, a szív és az érrendszer karbantartására. Szintén mindennap iszom csipkebogyóteát a C-vitamin pótlására és kakukkfűteát.

Háromnaponta iszom a diólevélteát, ami jó gyulladáscsökkentő, és ahogy a nagyanyám mondta, sűrűvérűség ellen. Aztán két-háromnaponta fürtös mentát, vagy ahogy mi hívtuk, lómentát, ami, ahogyan kitapasztaltuk, jó narancsbőrre is, de én nem azért iszom, hanem mert fertőtleníti a torkot, jó a megfázás, vírusfertőzés megelőzésére. Ugyancsak nem mindennap, de rendszeresen iszom a tejoltógalaj-teát a vese és a nyirokrendszer működésének megsegítésére, mezei katángot a máj, az epe és a bél jó működése érdekében, kisvirágú füzikét a prosztata miatt. Egy héten kétszer fogyasztom az egynyári ürömből készült teát.”

Gyógyszert nem szedett, de nyolcvanéves korában azt mondták neki, magas a vérnyomása. Gyógyszert akart felírni az orvos, de aztán kompromisszumot kötöttek.

„Rendszeresen járok ellenőrzésre a háziorvosomhoz – számolt be 2018-ban. – Nyolcvanéves koromban szólt, hogy magas a vérnyomásom, 180/90. Mondtam neki, hogy én nem találom magasnak, mert nekem a nagyanyám úgy tanította, hogy a felső érték száz, plusz ahány éves vagyok, így a 180 éppenséggel rendben van. De az orvos azt válaszolta, ma ezt másképpen gondolják, és inkább írna gyógyszert. Arra kértem, ne tegye, úgysem váltanám ki, de majd gondom lesz a vérnyomásomra, visszajövök fél év múlva.”

Visszament, 140/70 volt a vérnyomása. Attól fogva rendszeresen mérte, rendben volt.

„Elküldött EKG-ra is, hogy nézzük meg a szívemet. Azt mondták, olyan, mint egy ötvenévesé. Nyolcvanöt éves koromban újra elmentem szívvizsgálatra, akkor megállapították, hogy most már olyan, mint egy húszévesé. Öt év alatt harminc évet fiatalodott a szívem! Nem én mondom, az EKG mutatta ki”

– mondta büszkén négy évvel ezelőtt.

Arról, hogyan sikerült levinnie a vérnyomását, ezt mondta:

„A galagonya szabályozza a szívritmust, megnyugtatja a szívideget, rugalmasan tartja a szívizomzatot és kitakarítja az ereket. Esténként egy deci vörösbort is iszom, ez jót tesz a szívkoszorúérnek. Ez már nem csak népi bölcsesség, a kardiológus is ezt tanácsolta, tudományosan bizonyított. Egy deci, nem több, és jó minőségű legyen.

Aztán egészségesen tart a mozgás is: ma is mindennap járom az erdőt és a földeket, hogy lássam, éppen mi nő, hogyan dolgoznak a gyógynövényekkel. Menni kell völgybe le, hegynek föl, mire kiérek a dióültetvényhez meg vissza, annyi, mintha öt kilométert gyalogoltam volna. Azt mondta a kardiológus, egy emelet lépcső oda-vissza egy kilométernek felel meg, így lehet számolni”

– mondta annak idején Gyuri bácsi – írja a Bors.

Megjegyzés küldése

1 Megjegyzések

Pálos Trend üzenete…
ISTEN-ISTEN: Gyuri bácsi!

Képes egünk mindig fix sarokcsillagának földi vetülete Dömösön van (https://www.google.hu/maps/search/Hotelek/@47.782964,18.8977981,636m/data=!3m1!1e3), amit nem oly régen kaptam meg az égiektől.
Múltad és kapcsolati tőkéd révén azonban még az „ismerőseid” segítségére is szükségünk lesz, hogy „államilag” miként és hogyan van nyilvántartva eme terület, aminek a kirajzolódása oly nyomatékos, mint Nazcában!!!
Mivel a jelenések könyvéből elevenednek dolgok jelen esetünkben is…- kérlek, hogy a Te látásmódodban immár odaátról fejtsd meg s ki, hogy mi vagyon itTEN Ti TOKban szemünk előtt?
Mindemellett imádságainkban is kérünk még sugalmazást a Teremtőtől, hogy milyen szertartást kell csinálnunk a korszakváltáshoz úgy egyénileg, mint 1ségesen LÉTRE HÍVÁSHOZ ebben a sarok fordulóban.

Segítséged köszönöm és a Jó Isten áldjon.