A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Észak-Korea két ballisztikus rakétát lőtt ki a Japán-tenger irányába


Nem érkezett hír károkról. 

Észak-Korea két ballisztikus rakétát lőtt ki a Japán-tenger irányába vasárnap – közölték a japán és a dél-koreai hatóságok.

A japán védelmi minisztérium szerint a rakéták 500 kilométert tettek meg, és legfeljebb 550 kilométeres magasságba emelkedtek, majd Japán különleges gazdasági övezetén kívül a tengerbe csapódtak. A tárca hozzátette: nem érkezett hír károkról.

Japán megkétszerezi a hadsereg fejlesztésére szánt kiadásokat

Az incidenst követően Japán pekingi nagykövetségén keresztül tiltakozott Phenjannál – jegyezte meg Ino Tosiro, a védelmi miniszter helyettese.

Japán pénteken bejelentette, hogy megkétszerezi a hadsereg fejlesztésére szánt kiadásokat a következő öt évben, azzal a céllal, hogy a hadsereg megelőző csapások végrehajtására is képessé váljon.

Tokió szerint Phenjan katonai tevékenysége közvetlen fenyegetést jelent Japánra nézve.
 

Fegyverteszteket folytat Észak-Korea

Észak-Korea pénteken jelezte: sikeresen tesztelt egy nagy tolóerejű, szilárd tüzelőanyaggal működő hajtóművet egy új fegyver kifejlesztése céljából.

A nemzetközi szankciók ellenére Phenjan idén példátlanul sok rakétatesztet hajtott végre, és kilőtt egy interkontinentális ballisztikus rakétát, amellyel az Egyesült Államok területét is képes elérni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések