A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elütötték a világcsúcsot megdönteni akaró férfi kísérőjét Recsknél + videó


Az Egri Járási Ügyészség közvetítői eljárás céljából felfüggesztette a büntetőjogi procedúrát azzal a 23 éves gyanúsítottal szemben, akinek gondatlan szabályszegése miatt az extrém futót kísérő kerékpáros súlyosan megsérült. 

Dr. Gubala Ádám Miklós, a Heves Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivő ügyészétől megtudtuk, a járási ügyészség határozata szerint a férfi autójával január 22-én, a kanyargós 24-es számú főúton közlekedett Recsk irányába. Vele ellentétesen haladt egy felvezető autó, amelyet – a járműtől biztonságos távolságot tartva – egy sportoló követett. A férfi az úttest jobb szélén futott, mivel világcsúcsot akart elérni extrém futás kategóriában. Őt kísérte egy kerékpárral közlekedő férfi, aki a futó mellett haladt biciklijével. A sportolót még két kísérőautó követte, biztosítva egyebek között a futás sikerességét és zavartalanságát.

A gyanúsított a 80-90 kilométer/óra sebességgel haladt, s mivel nem az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg a járműve sebességét, egy jobbra ívelő kanyar után észlelte a felvezető kocsit, amitől megijedt, fékezni kezdett, így a jármű az úttestről jobbra letért, majd átsodródott a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol a kocsija elejével nekiütközött a kerékpárosnak. A baleset következtében a kerékpáros nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett el. 

Az Egri Járási Ügyészség a közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatti bűnügyben az eljárást hat hónap időtartamra felfüggesztette. A közvetítői eljárás a gyanúsított és a sértett megegyezését, a bűncselekmény következményeinek jóvátételét és a gyanúsított jövőbeni jogkövető magatartását elősegítő, a terhelt, illetve a sértett hozzájárulásával alkalmazható eljárás. A cselekményt a kísérő autó kamerája rögzítette – közölte portálunkkal dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések