A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy rejtélyes elmebeteg gyilkolja egymás után a kutyákat és macskákat Váchartyánban


Vannak olyan helyiek, akik szerint ez már sokadik éve tart és mindig télen fordul elő, a polgármester viszont eddig semmilyen értesítést sem kapott erről, és a rendőrségnek sem jelezték az érintett gazdák. Mindenesetre több kutya és macska fagyálló miatt múlt ki.  

A Blikk cikke szerint sorra mérgezik meg fagyállóval a kutyákat és macskákat Váchartyánban.

A lapnak nyilatkozott egy helybéli, aki térképre is felvitte az eddigi mérgezések helyszíneit, ő maga már két kutyáját vesztette el így, mindkettő szervezetében kimutatták a fagyállót. Egy másik helybéli azt állította a Blikknek, hogy az ő édesanyja már hat kisállatot vesztett el a mérgezés miatt. 

A cikk szerint a váchartyáni mérgezések már ötödik éve tartanak, és mindig télen kezdődnek újra. Az egyik helyi Facebook-csoportban található bejegyzés szerint legalább ötven kutyát, macskát mérgeztek már meg így.

A mérgező személye és indítéka egyelőre ismeretlen, vannak olyan vélekedések, miszerint a kóbor kutyáknak szánták a mérget. 

"Koblász Sándor, Váchartyán polgármestere megdöbbent, amikor a Blikktől hallotta, milyen gondok vannak a településen. Még a képviselő-testületet is összehívta, hogy ki tud az esetről, illetve a településen dolgozókat is megkérdezte, de senkinek nem volt eddig információja a fagyállós rémtörténetekről. Éppen ezért visszautasítja a közösségi oldalakon említett, az önkormányzati közönyről, a homokba dugott fejről szóló vádaskodásokat, s a rendőrséggel egyeztetve kérte meg az érintetteket, keressék fel, s hivatalos formában jelezzék neki a problémát"

– olvasható a cikkben.

A lap megkeresésére a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy még nem kaptak bejelentést a témában, de ha kapnak ilyen bejelentést, akkor állatkínzás gyanúja miatt indítanak eljárást.

A lapnak nyilatkozó állatorvos szerint a fagyálló visszafordíthatatlan vesekárosodást okoz az állatok szervezetében, altatás nélkül két-háromnapos szenvedés után múlhatnak ki. A fagyálló emberre is veszélyes.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések