A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Die Zeit: A magyar média 90 százaléka Orbán-rajongó oligarchák kezében van


A cikk szerint a magyar miniszterelnök legitimitásával kapcsolatban Európa-szerte komoly kétségek merülnek fel.  

A Die Zeit korábban printben megjelent „Orbánológia” című írása már online is elérhető. A cikk szerzője behatóan foglalkozik a magyar tehetséggondozás legfontosabb intézményével, az MCC-vel. A budapesti Mathias Corvinus Collegium egy új, hazafias nemzedék képzését tűzte ki célul. Ennek a nemzedéknek a „magyarság javára és a magyar nemzet javára” kell szétterjednie az egész világon.

A cikk szerint továbbá Orbán Viktor kormányfő legitimitásával kapcsolatban Európa-szerte komoly kétségek merülnek fel:

becslések szerint a magyar média 90 százaléka Orbán-rajongó oligarchák kezében van.

Kihívója, Márki-Zay Péter az áprilisi választások előtt arra panaszkodott, hogy az egész ellenzék négy év alatt pontosan öt percet kapott a televízióban, a kétharmados parlamenti többséget pedig az Orbán pártjának, a Fidesznek kedvező választási törvények és a szomszédos országokból származó külhoni magyarok szavazatai stabilizálják – olvasható a cikkben.

Megjegyzés küldése

1 Megjegyzések

Pálos Trend üzenete…
Akkor itt az ideje, hogy mindenki, aki sűrűn fényképezkedett az elmúlt években a főnivel...- elégeti a halálos ítéletre okot adó bizonyítékait!!!
A teljesség kedvéért kóser Medvegyev mondott jókat a napokban.
Medvegyev szerint 2023-ban:
...az olaj hordónkénti ára 150 dollárra, a gáz ára pedig ötezer dollárra nő ezer köbméterenként,
az Egyesült Királyság visszalép az Európai Unióba,
ezzel együtt az Európai Unió összeomlik, az eurót dobják a zónatagok,
Lengyelország és Magyarország megtámadja Ukrajnát, és megszállja annak nyugati országrészeit,
megalakul a Negyedik Birodalom, Németország, Lengyelország, a Baltikum, Csehország, Szlovákia és a Kijevi köztársaság, valamint még néhány másik ország területén,
a Negyedik Birodalom megtámadja Franciaországot, Európa kettészakad, Lengyelországot felosztják a nagyhatalmak,
Észak-Írország kilép az Egyesült Királyságból, és csatlakozik Írországhoz, polgárháború robban ki az Egyesült Államokban, Kalifornia és Texas független országokká válnak, az utóbbi államszövetségre lép Mexikóval.
Elon Musk győzedelmeskedik a megmaradt államokban az elnökválasztáson (erre egyébként már Musk is reagált a Twitteren, epikusnak titulálva Medvegyev szavait), és
a legnagyobb tőzsdék elhagyják az Egyesült Államokat és Európát, hogy Ázsiába költözzenek.
Összeomlik a Nemzetközi Valutaalap és a Világbank, az euró és a dollár többé nem lesz vezető valuta, helyette digitális pénzeszközök kerülnek előtérbe.
Tömören ennyi...- de kimaradt az orbániai nácítlanítás, amit szerencsére a kedvező csillag állásoknak köszönhetően a Karmelitából nézhetünk végig!!!