A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csúnyán felsülhet a brit hírszerzés, az ukránok szerint totális háborúra készül Putyin


A britek szerint már nincs sok ereje az orosz haderőnek, az ukrán diplomácia azonban úgy tudja, januárban vagy februárban brutális támadásra készülhetnek - írja a Mandiner

Egymásnak teljességgel ellentmondó hírszerzési jelentések látnak napvilágot arról, mire készülhet az orosz hadsereg Ukrajnában. A brit hírszerzés – úgy értesült, hogy „nagyon valószínűtlen, hogy képesek lennének olyan hatékony csapásmérő erőt felmutatni, amely képes lenne a területek visszafoglalására”. A brit védelmi minisztérium hétfői jelentése szerint „az orosz szárazföldi erők a következő hónapokban várhatóan nem fognak jelentős előrenyomulást elérni”.

A britek úgy tudják, az orosz haderő a továbbiakban arra törekedhet, hogy kiterjessze az ellenőrzést Donyeck, Luhanszk, Zaporizzsja és Herszon egészére, valamint az orosz katonai vezetőknek vélhetően továbbra is a Donyecki területre való mélyebb benyomulás az elsődleges célja.

A tárca azonban hozzáteszi, szerintük azonban „jelenleg nem valószínű, hogy Oroszország elérné a kitűzött célokat”. 

Ugyanakkor szerda reggel arról írtunk, Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter szerint „az orosz erők az egymást követő vereségek és katonai problémák ellenére is képesek lehetnek »nagy offenzívát« indítani Ukrajnában január vagy február végéig”. Az ukrán diplomácia vezetője erről egy óvóhelyen tett bejelentést.

Úgy fogalmazott, „Senkit se maradjon tévedésben+ Oroszország nem változtatott ultimátumain, és továbbra is meg akarja hódítani egész Ukrajnát. Nem békét akarnak most, hanem csak szünetet az agresszióban, hogy azt később folytassák.” 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések